УПЛ

Неперевершені кутові Лобановського і мудра гра Сабо: 62 роки тому Динамо вперше завоювало чемпіонство

Переглядів 8137
Владислав Лютостанський
4 голоси
Футболісти київського Динамо 1961 рік. Фото: ФК Динамо
Рівно 62 року тому, а саме 17 жовтня 1961 року, київське Динамо завоювало перше чемпіонство у власній історії. Пресслужба клубу пригадала знаковий момент.

17 жовтня 1961 року київське Динамо вперше стало чемпіоном СРСР. Протягом 23-х років біло-сині регулярно брали участь у футбольної першості країни, завоювавши три срібла й одну бронзу. На ті часи золоті медалі регулярно забирали команди з Москви – Спартак, ЦСКА, Динамо, Торпедо.

Доля золотих нагород для динамівців у 1961 році вирішувалась у домашньому матчі з харківським Авангардом. Гості були вмотивовані, адже боролися за шосте місце, яке дозволяло футболістам отримати звання майстрів спорту.

Не вдалось завантажити відео.

Той матч закінчився з рахунком 0:0 та дозволив команді, в якій тоді грали Валерій Лобановський та Йожеф Сабо вперше в історії завоювати золоті медалі турніру. 

Пресслужба Динамо згадала публікацію в газеті «Київський комсомолець» за 1961 рік, де відзначили історичний момент.

«Назавжди запам'ятається вболівальникам сезон 1961 року: блискуча, просто віртуозна гра ветерана Олега Макарова, самовідданість захисників, не забудеться останній ювелірний підкат Василя Турянчика в матчі з Авангардом, який врятував команду від вірного голу.

І стрімкі, вибухові прориви Олега Базилевича, і своєрідна невимушена «хода» Лобановського, його неперевершені кутові.

І мудра гра організатора атак, геніального тактика, одного зі «снайперів» чемпіонату Віктора Каневського І надійного, невтомного, всюди встигаючого півзахисника та напівнападника Сабо, і гарматні удари Андрія Біби».

Не вдалось завантажити відео.

  • Загалом Динамо 13 разів ставало чемпіоном СРСР, що стало рекордом. Також дев'ять разів кияни вигравали Кубок та три рази Суперкубок СРСР.
  • У 1975 та 1986 році біло-сині стали володарями Кубка володарів кубків, а також здобули один Суперкубок УЄФА.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт