УПЛ

Сікану — 22 роки: згадуємо найважливіші моменти кар’єри чемпіона світу

Переглядів 476
Артем Жилінський
1 голос
Данило Сікан. Фото: Шахтар
Сьогодні свій день народження відзначає нападник донецького Шахтаря та збірної України Данило Сікан. Згадуємо, як багато досяг перспективний снайпер до своїх 22 років.

Данило Сікан народився 16 квітня 2001 року у Житомирі. Перші футбольні кроки робив у дитячій школі Полісся, після чого перебрався до УФК Львів.

Перший професійний контракт підписав із львівськими Карпатами. 12 серпня 2018 року у віці 17 років дебютував в УПЛ, замінивши Сергія М'якушка у поєдинку із Зорею.

Взимку талановитим гравцем цікавилися київське Динамо, Лісабонський Спортинг, а також німецькі Хоффенхайм та Нюрнберг. Карпати також запропонували йому нову угоду, проте Данило вирішив продовжити кар'єру у Шахтарі.

Сікан повернувся до Шахтаря, коли команду очолив Роберто Де Дзербі. До початку повномасштабної війни нападник встиг провести 14 ігор, забити два голи та віддати одну передачу. За чотири місяці в Ганзі українець забив один м'яч і записав собі в актив два асисти, зробивши свій внесок у збереження клубом з Ростока прописки у другій Бундеслізі.

Починаючи з 2018 року Сікан почав виступати за різні збірні України. Його найвищим здобутком на юнацькому рівні стала перемога на молодіжному чемпіонаті світу (U-20), у фіналі якого команда Олександра Петракова обіграла Корею (3:1).

Під час останніх зимових зборів Сікан потрапив у стрічку новин навіть далеких від спорту каналів, поставивши на місце хамів з російським паспортом.

Інцидент стався в турецькому готелі, в якому, окрім футболістів Шахтаря, жили туристи через поребрика. Побачивши емблему на грудях Сікану, нелюди почали вигукувати свої патріотичні гасла.

Нападник довго не роздумував і одним ударом відправив провокатора до нокауту. У результаті росіянина доправили до лікарні, де у нього діагностували черепно-мозкову травму.

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт