УПЛ

«Вони відтіснили його у захист»: Демченко згадав, що змусило Матвієнка перекваліфікуватися в оборонця

Переглядів 479
Артем Жилінський
1 голос
Микола Матвієнко, Фото: ФК Шахтар
Опорний хавбек одеського Чорноморця Олександр Демченко, який є вихованцем Шахтаря, розповів про те, як Микола Матвієнко перейшов із нападу в захист.

Олександр Демченко з 2009 по 2010 роки. займався в академії Шахтаря. У команді U-14 він перетинався із нинішнім захисником «гірників» та національної збірної України Миколою Матвієнком.

На той час Матвієнко грав ліворуч у нападі, проте, за словами Демченка, програв конкуренцію в атаці іншим футболістам, і був змушений піти в захист.

«1996 рік народження тоді був дуже сильним. Шахтар виграв усі чотири фінальні турніри для свого віку в Україні. У фінальних стадіях призи найкращим гравцям отримували нападники Денис Арендарук та Василь Штандер. Можливо, вони відтіснили Матвієнка у захист».

Футболіст Чорноморця підкреслив, що в результаті тодішніх конкурентів кар'єра не задалася, а Матвієнко зростав до міжнародного рівня.

«Але, як бачимо, в результаті цих хлопців особливо помітної кар'єри не вийшло, а ось Коля став основним беком збірної», – сказав Демченко в інтерв'ю FanDay.net.

Нагадаємо, що нападник Орендарук зараз виступає за Пяст ІІ, а Штандер не грає на професійному рівні.

Матвієнко цього сезону провів за Шахтар 30 матчів, у яких забив один гол і зробив чотири результативні передачі. На рахунку захисника також 55 поєдинків за національну збірну України.

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт