«Аль-Айн вже не відпустить Реброва»: ексгравець Динамо назвав ідеального головного тренера для збірної України

Переглядів 7041
Павло Клименко Павло Клименко
3 голоси
«Аль-Айн вже не відпустить Реброва»: ексгравець Динамо назвав ідеального головного тренера для збірної України
Юрій Максимов. Фото: ФК Ворскла
Колишній форвард Динамо, Валенсії та інших європейських команд Олег Саленко назвав кандидатуру на посаду головного тренера національної збірної України на найближчі матчі кваліфікації до Євро-2024.

Олег Саленко вважає, що Юрій Максимов має готувати збірну України до поєдинків із Північною Македонією та Мальтою у рамках відбору на Євро-2024. На думку експерта, Сергія Реброва у червні не відпустить керівництво Аль-Айна.

«Аль-Айн вже не відпустить Реброва, я так розумію. У нас війна, тож треба «свій». Я вважаю кандидатом на посаду тренера збірної Юрія Максимова. Він знає всіх гравців і має авторитет. Треба дати йому весь етап підготовки, а не одну гру».

Саленко вважає, що зволікання з призначенням тренера збірної може загрожувати втратою очок у наступних матчах (синьо-жовтим належить зіграти з Північною Македонією та Мальтою 16 та 19 червня відповідно).

«УАФ потрібно якнайшвидше визначатися з кандидатурою, щоб тренер уже підбирав футболістів. Інакше у нас можуть бути проблеми і у червневих матчах», – сказав Саленко в ефірі програми «Футбольний формат».

  • Зазначимо, що Ребров, який є основним кандидатом на посаду головного тренера збірної України, має контракт із Аль-Айном до 30 червня 2023 року.
  • Руслан Ротань, який у статусі в.о. виводив головну команду країни на перший матч кваліфікації до чемпіонату Європи з Англією (0:2), навряд чи зможе продовжувати виконувати цю роль. Він паралельно є головним тренером збірної України U-21, яка у червні стартує Євро-2023.
  • Останнім місцем роботи Максимова була Ворскла, яку він залишив у червні минулого року. Керівництво клубу вирішило не продовжувати контракт із фахівцем. Полтавці закінчили сезон 2021/22 на п'ятому єврокубковому місці в УПЛ.
  • Зазначимо, що Саленко виступав за Динамо з 1989 по 1992 роки. За команду він провів 129 матчів, у яких забив 45 м'ячів.