«Андрію, не роби цього. Це перший клас»: Леоненко розкритикував Ярмоленка за гру з Янг Бойз

Переглядів 19797
Олександр Калінін Олександр Калінін
6 голосів
«Андрію, не роби цього. Це перший клас»: Леоненко розкритикував Ярмоленка за гру з Янг Бойз
Андрій Ярмоленко, фото: ФК Динамо
У середу, 12 липня, Динамо провело черговий контрольний поєдинок на закордонному зборі. Команда Мірчі Луческу видала феєричну результативну нічию з Янг Бойз (3:3).

У матчі зі швейцарською командою в основі Динамо, серед інших, вийшли правий захисник Олександр Тимчик та воротар Георгій Бущан. Перший зробив гол, віддавши асист на Владислава Дубінчака.

Відомий експерт Віктор Леоненко в ефірі свого YouTube-каналу виділив двох вищезазначених гравців як головних героїв біло-синіх.

«Найкращий гравець – Тимчик і Бущан. Що сподобалося? Швидкість, бігли одні і інші. Правий фланг Динамо більше атакував, а лівий встигав замикати. Тимчик іноді з середини біжить у фланг десь у районі штрафного. Не думаю, що це добре. Це небезпечно, але коли ти вибігаєш, ти не бачиш, що позаду тебе».

Також спеціаліст розкритикував центрального захисника Динамо Максима Дячука за момент з першим голом Янг Бойз.

«На 19-й хвилині треба розбирати. Не тому, що помилився, а тому що не подобається, що Дячук заснув. Попов з кимось боровся, Дячук проспав, він мав вибивати. Можливо, понадіявся на те, що у боротьбі хтось виб’є в аут. Це дуже груба помилка, тому що проста ситуація».

Окремо колишній форвард біло-синіх зупинився на персоні Андрія Ярмоленка, який вийшов у старті і провів на полі 69 хвилин.

«Ярмоленко буде диригувати на фланзі. Що не сподобалося – як і в молодості робив непотрібні поперечні таскання, розвертався і віддавав вперед, впоперек чи назад. Коли бігаєш впоперек, Андрію, краще цього не роби, бо як би ти раніше не став спортдиректором. Це перший клас. Я кепкую, не бажаю тобі».

Леоненко вважає, що Тимчик своїми фізичними даними зможе компенсувати втрату швидкості Ярмоленка.

«Що ще гарно для Ярмоленка – дуже активний Тимчик, але тоді, коли дають грати. А зараз будуть закривати фланг. Андрій буде диригувати і розмовляти з суддями, це вже видно – буде вчити суддів, тим паче наших. Це погано. Те, що буде роздавати – добре. Чим менше дотиків, Андрію, тим краще для тебе».

  • Ярмоленко підписав дворічний контракт з Динамо, після якого легенда клубу обійме посаду спортивного директора.
  • На літньому зборі команда Луческу вже обіграла Динамо Бухарест (4:1), другу команду Вольфсбергера (8:0) і Триглав (9:0).
  • Леоненко захищав кольори столичного клубу з 1992 по 1998 рр. (129 матчів, 79 голів).