Англія подужала Італію перед матчем зі збірною України у відборі Євро-2024: Кейн встановив рекорд

Переглядів 2298
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
Англія подужала Італію перед матчем зі збірною України у відборі Євро-2024: Кейн встановив рекорд
Гаррі Кейн. Фото: Google
Національна команда Англії перемогла італійців (2:1), а збірна Північної Македонії була сильнішою за Мальту (2:1) – результати першого ігрового дня відбору на Євро 2024 у групі С.

Англійцям удалося вийти вперед уже на 13-й хвилині поєдинку. Деклан Райс виявився першим на добиванні у штрафному майданчику і влучним ударом відправив м'яч у сітку воріт.

Перед свистком на перерву стався спірний момент у штрафному майданчику збірної Італії – Джованні Ді Лоренцо зіграв рукою, але суддя спочатку дозволив продовжити поєдинок і лише через деякий час звернувся до перегляду відеоповтору.

Після перегляду відео головний арбітр матчу Срджан Йованович ухвалив рішення про призначення одинадцятиметрового удару. Виконувати вирок пішов Гаррі Кейн, який подвоїв перевагу англійців.

Відзначимо, що для Кейна цей гол став рекордним. Він став кращим бомбардиром збірної Англії в історії з 54 результативними ударами.

Відігратися в італійців вдалося на початку другого тайму. Лоренцо Пеллегріні віддав передачу на Матео Ретегі, який в один дотик скоротив відставання в рахунку до мінімального.

На 80-й хвилині Збірна Англії опинилася у меншості – Люк Шоу отримав другу жовту та залишив межі поля. У такий спосіб він пропустить матч з Україною. Фінальний свисток арбітра зафіксував виїзну перемогу англійців.

У паралельному матчі збірна Північної Македонії завдяки двом голам у другому таймі здобула перемогу над Мальтою (2:1). На 66-й хвилині після навісу в штрафний мальтійський Боян Міовскі зіграв головою і опустив м'яч вниз, де його підібрав Еліф Ельмас і відправив сферу в сітку воріт.

Через шість хвилин Дарко Чурлінов подвоїв перевагу господарів поля. Гостям вдалося відіграти один гол перед фінальним свистком, його до свого активу записав Янник Янник.

Нагадаємо, збірна України пропускає перший тур групового етапу відбору на Євро 2024 та проведе свій дебютний матч 26-го березня на «Уемблі» з англійцями.