Арбітрів двох матчів Першої ліги чекають у поліції: відомо, з якою метою правоохоронні органи викликали суддів

Переглядів 2302
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
Арбітрів двох матчів Першої ліги чекають у поліції: відомо, з якою метою правоохоронні органи викликали суддів
Дмитро Кривушкін. Фото: Google
Дніпровське управління поліції у Києві запросило на допит кілька українських футбольних арбітрів, асистентів та двох спостерігачів арбітражу у рамках слідчих заходів.

Журналіст Костянтин Андріюк у своєму телеграм-каналі повідомив, що йдеться про фігурантів двох матчів Першої ліги сезону 2017/2018 року, а саме про матчі між Перлиною та Рухом і між Колосом та Полтавою. 

До запрошених на допит включені арбітри та асистенти: Дмитро Кривушкін, Геннадій Литвинов, Євген Гашков, Євген Петренко, Юрій Іванов, Денис Романов, Андрій Семенов, Олександр Солов'ян, а також спостерігачі арбітражу Віталій Дяденко та Євген Абросімов.

Усі офіційні особи, які працювали на згаданих матчах, запрошені до поліції в рамках попереднього розслідування за статтею 190, частина 3 Кримінального кодексу України щодо шахрайства великих розмірів або незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

Комітет арбітрів Української асоціації футболу (УАФ) оперативно та офіційно повідомив усіх згаданих співробітників про тимчасове усунення від виконання своїх обов'язків під час проведення слідчих дій.

Раніше головний тренер Кривбасу Юрій Вернидуб був незадоволений суддівством УПЛ і сказав, що з таким арбітражем скоро футболісти будуть битися прямо на полі.