Арсенал підшукав конкурента Зінченку: учасник Євро-2024 може перебратися до Англії

Переглядів 484
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
1 голос
Арсенал підшукав конкурента Зінченку: учасник Євро-2024 може перебратися до Англії
Фото: Google
Керівництво Арсенала планує посилити позицію лівого захисника, на якій виступає гравець національної збірної України Олександр Зінченко.

Арсенал зробив офіційну пропозицію стамбульському Фенербахче щодо лівого захисника Ферді Кідіоглу. Лондонський клуб пропонує за гравця національної збірної Туреччини 17 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 20 мільйонів євро). Про це повідомило британське видання The Sun.

Журналісти сайту Givemesport оцінило перспективи українця Олександра Зінченка в разі переходу турецького футболіста, який може стати його конкурентом на позиції лівого захисника.

«Враховуючи, що Зінченко теоретично може піти слідом за Седріком Суаресом, дірки в обороні Арсеналу на обох флангах потребують затикання. Турецький захисник, який комфортно почувається як на позиції лівого, так і правого захисника, блискуче зіграв за свою збірну на Євро-2024. Кадіоглу перевершує Зінченка в атаці та захисті.

Зазвичай Арсенал купує молодих гравців, а оскільки турок на три роки молодший за українця, це робить його перехід більш імовірним», – повідомило джерело.

  • 24-річний Кадіоглу є вихованцем нідерландського Неймегена, з якого він перейшов у Фенербахче за 1,4 мільйона євро в липні 2028 року. За стамбульську команду Ферді провів 199 матчів, у яких забив 17 голів і зробив 22 результативні передачі.
  • Зінченко в сезоні 2023/24 провів 35 матчів за Арсенал, відзначившись одним забитим м'ячем та двома результативними передачами. 
  • Арсенал завершив минулий сезон на другому місці в АПЛі, відставши лише на два очки від чемпіона – Манчестер Сіті.