«Азар грає у Маріуполі!»: тріумфатор Євро-2009 розповів цікаву історію про бельгійську зірку «підшофе»

Переглядів 472
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
0 голосів
«Азар грає у Маріуполі!»: тріумфатор Євро-2009 розповів цікаву історію про бельгійську зірку «підшофе»
Максим Білий. Фото: Google
Граючий тренер львівського Руху-2 Максим Білий пригадав виступи за збірну України U-19 у складі якої став чемпіоном Старого світу. Однак розповів ексгравець Шахтаря зовсім не про фінальну гру проти Англії.

Максим Білий дав велике, ексклюзивне інтерв'ю «Українському футболу», де розповів зорема про один з найкращих моментів у своїй кар’єрі, виступи за молодіжну збірну України U-19 на тріумфальному для синьо-жовтих Євро-2009.

Тоді на теренах України грали геть юні зірки сучасного європейського футболу, зокрема й ексгравець мадридського Реалу, бельгієць Еден Азар. Саме за участі Азара і трапився кумедний випадок, який назавжди запам’ятав Білий.

«В Маріуполь приїжджала збірна Бельгії на чолі з Азаром та Бентеке. Ми тоді з ними жили в одному готелі. Еден тоді запам'ятався, вже було видно, що він просто топ.

Якось ми вже в готелі зустрілися, вони мали летіти завтра додому і спускалися в фойє ‒ Азар і декілька ще гравців з ними. Бельгійці вже п'яненькі, і ми починаємо з ними розмовляти англійською. Просто уявіть – Азар грає у Маріуполі!», – з теплотою пригадав події минулих літ Білий.

  • На початку професійної кар'єри Максим Білий перебував в структурі донецького Шахтаря з 2007 по 2011 роки, але пробитися до основи «гірників» так і не зміг. 
  • В активі Білого 69 поєдинків за Шахтар-3: чотири голи.
  • За час професійних виступів Білий захищав кольори Сталі з Алчевська, луганської Зорі, хорватського Хайдука, російського Анжи, Маріуполя, одеського Чорноморця та Руху зі Львова.