Багатостраждальний гравець Шахтаря, екскапітан Дніпра, Зінченко та Степаненко отримали тренерські ліцензії

Переглядів 1056
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Багатостраждальний гравець Шахтаря, екскапітан Дніпра, Зінченко та Степаненко отримали тренерські ліцензії
Максим Малишев. Фото: ФК Шахтар
Діючі українські футболісти Олександр Зінченко та Тарас Степаненко, а також Віталій Мандзюк, Максим Малишев та Руслан Фомін, які ще недавно виходили на футбольне поле, отримали диплом тренера категорії В.

Про це сайту Fanday.net повідомив директор Центру ліцензування УАФ Валерій Шамардін.

Зазначимо, що диплом категорії В дає право його власнику працювати помічником головного тренера у командах Першої ліги та бути головним тренером у Другій лізі, а також у аматорському чемпіонаті.

Нагадаємо, що Малишев улітку минулого року залишив Шахтар. 29-річний футболіст має хронічні проблеми з коліном. Востаннє він грав за першу команду Шахтаря 3 квітня 2019 року. Також на рахунку півзахисника три матчі у складі збірної України.

Мандзюк розпочинав свою кар'єру в Динамо, ставши в київському клубі чемпіоном України у сезоні 2008/09. Найбільшої популярності Віталій набув, виступаючи за Дніпро з 2010 по 2017 рік, де він був капітаном. Крім того, захисник провів 24 матчі за збірну України. Наразі 36-річний Мандзюк входить до тренерського штабу Колоса.

36-річний Фомін завершив кар'єру футболіста цього літа, після чого увійшов до тренерського штабу Металіста.

Додамо, що на цьому потоці навчання у Ліцензійному центрі Української асоціації футболу разом навчалися лише 28 осіб, серед яких багато відомих у минулому футболістів: Олег Голодюк, Віталій Гавриш, Олександр Акименко та інші.

X