Без Лобановського, але з Луческу: топ-10 тренерів, що провели найбільшу кількість матчів в історії УПЛ

Переглядів 634
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
Без Лобановського, але з Луческу: топ-10 тренерів, що провели найбільшу кількість матчів в історії УПЛ
Мірча Луческу. Фото: Google
До рейтингу наставників-гвардійців не потрапив легендарний Валерій Лобановський, але з чинних головних тренерів у чемпіонаті України найбільшу кількість матчів провів кермовий київського Динамо Мірча Луческу.

Чемпіонат України стартував у 1992 році і за цей час взяти участь у ньому змогли 283 головні тренери, які очолювали 45 команд, які брали участь у турнірі.

Але за 30 років лише 23 фахівці зуміли подолати бар'єр у 150 проведених матчів у чемпіонаті нашої країни. Цього сезону УПЛ до наставників-гвардійців може приєднатися і Роман Григорчук, який встиг зіграти 134 поєдинки на посаді головного тренера запорізького Металурга та Чорноморця.

Лідирує у рейтингу колишній наставник збірної України, а також екс-керманич Дніпра, Металіста та Карпат Мирон Маркевич. На рахунку рекордсмена 622 матчі в УПЛ.

Другу позицію займає двічі виконувач обов'язків головного тренера національної команди нашої країни Микола Павлов. Спеціаліст на посаді наставника Ворскли, Динамо, Дніпра, Таврії та ФК Маріуполь відіграв у вищому дивізіоні України 549 матчів.

Замикає трійку лідерів колишній головний тренер донецького Шахтаря і кермовий київського Динамо Мірча Луческу, що діє. Румунський спеціаліст провів в еліті нашого футболу 415 ігор.

ТОП-10 наставників-гвардійців в історії УПЛ:

  1. Мирон Маркевич – 622 матчі
  2. Микола Павлов – 549
  3. Мірча Луческу – 415
  4. Віталій Кварцяний – 340
  5. Валерій Яремченко – 297
  6. Михайло Фоменко – 293
  7. Олег Таран – 273
  8. Семен Альтман – 257
  9. Володимир Шаран – 235
  10. Юрій Вернидуб – 234

Відмітимо, що на рахунку легенди нашого футболу Валерія Лобановського 152 матчі на чолі Динамо в чемпіонатах України.

Нагадаємо, що зараз у чемпіонаті України завершено першу частину турніру. Відновляться матчі УПЛ 4 березня наступного року.