Без зайвої тривоги та інтриги

Переглядів 189
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

Підопічні Рамоса доволі легко досягли солідної переваги. Грали вони з натхненням. Активно діяли півзахисники, знесилили оборону «Іллічівця» ривками Коноплянка та Матеус, зміщуючись із флангу у центр управно комбінував Джуліано, як прес, підтискали атаку Ротань і Канкава. У всіх лініях дніпропетровці перевершували своїх візаві.

«Іллічівець» дуже старався. Але у цьому старанні явно проглядалася приреченість. У бійцівських якостях гостям було не відмовити. А ось думки в їхніх діях, на жаль, було небагато. Тому свої атаки гості розвивали вкрай примітивно. Футболісти ніби бачили не все поле, а лише окремі його ділянки.

До певного часу гостям, правда, все сходило з рук. Але 16-а хвилина стала для них фатальною. Кутовий біля воріт «Дніпра» закінчився стрімкою контр­атакою на протилежні ворота. Ніким своєчасно не атакований Коноплянка рвонув флангом, а потім проштовхнув м’яч праворуч, де його підхопив залишений без нагляду Матеус, просунувся трохи вперед і пробив у ближній кут, куди Худжамов переміститися не зумів. Забитий м’яч надихнув дніпрян, і невдовзі знову у центрі уваги опинився Матеус, якого Джуліано вивів на ударну позицію. Бразилець ударив у один дотик, але м’яч пролетів поряд із стійкою. Сумувати було ніколи, оскільки за мить Коноплянка зліва виконав довгу навісну передачу у центр штрафного майданчика. На неї миттєво відгукнувся Джуліано і головою спрямував м’яч у лівий кут воріт гостей — 2:0.

Такий розвиток подій зовсім деморалізував гостей, і лише нефарт гравців дніпропетровської команди й вдала гра Худжамова не дозволили «Дніпру» ще до перерви зробити рахунок розгромним.

По перерві, маючи перевагу в два м’ячі, дніпропетровці намагалися грати обережніше й не форсувати події. Моментів стало менше, хоча вони були й в однієї, й в іншої команди. У господарів близькими до успіху були Матеус, Коноплянка та Ротань. У гостей — Майкон. Результативними стали останні хвилини матчу. Спочатку комбінація за участю Федецького, Матеуса та Бруно Гама завершилася виходом останнього сам на сам із голкіпером «Іллічівця». Португалець не став зближатися з воротарем, а пробив йому під опорну ногу. А невдовзі гості трохи підсолодили гірку пігулку. Це Олексій Полянський згадав, що його удар з правої — річ унікальна, й скористався своєю грізною зброєю. Цього разу «двійка» гостей завдав удару зі штрафного метрів із 30-ти від воріт у нижній лівий від воротаря кут.

Олександр ПЕТРОВ.