Більше п'яти мільярдів: Шахтар назвав суму, якою Ахметов допоміг Україні

Переглядів 395
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
1 голос
Більше п'яти мільярдів: Шахтар назвав суму, якою Ахметов допоміг Україні
Рінат Ахметов. Фото: Шахтар
Бізнеси власника Шахтаря Ріната Ахметова спрямували на допомогу Україні, військовим та мирним людям уже п'ять з половиною мільярдів гривень за час повномасштабної війни.

Компанія SCM, фонд Ріната Ахметова та футбольний клуб Шахтар пожертвували за 16 місяців повномасштабної війни п'ять з половиною мільйрдів гривень на допомогу країні, військовим та мирним людям.

Головні напрями допомоги

  • Підтримка ЗСУ
  • Гуманітарна підтримка цивільного населення
  • Підтримка громад
  • Підготовка до відбудови Маріуполя

Як інформує пресслужба «гірників», допомога ЗСУ відбувається через проєкт «Сталевий фронт Ріната Ахметова». Зазначається, що понад 13 тисяч співробітників бізнесів SCM стали до лав української армії, а понад 800 людей загинули.

Зокрема, через цей фонд підрозділи з усієї країни отримують амуніцію, автомобілі, карети швидкої допомоги для військових медиків, дрони, тепловізори, приціли, рації, камери, одяг і взуття, аптечки й турнікети, пальне та інші необхідні речі.

Рінат Ахметов. Фото: Шахтар

Також допомогу спортсменам, переселенцям, бійцям сил оборони України та мешканцям регіонів, що постраждали від війни, надає і Шахтар.

Клуб організував і покрив усі витрати на лікування в США захисника «Азовсталі» морпіха Михайла Діанова. А також узяв на себе організацію лікування та реабілітації тяжко пораненого під Авдіївкою бійця Віталія Шумея в Барселоні.

  • В минулому сезоні донецький клуб став чемпіоном України.
  • Нещодавно команду очолив екстренер Зорі Патрік Ван Леувен.