Битва аутсайдерів і нестабільний Колос. Прогноз і анонс на матчі УПЛ. На кого поставити у понеділок?

Переглядів 10784
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
Битва аутсайдерів і нестабільний Колос. Прогноз і анонс на матчі УПЛ. На кого поставити у понеділок?
Роман Григорчук. Фото: Чорноморець
Ексклюзивний анонс двох заключних матчів 9-го туру Кривбас ‒ Інгулець та Колос – Чорноморець спеціально для вас на «УФ».

24-го жовтня відбудуться два заключні поєдинки 9-го туру УПЛ. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матчі Кривбас ‒ Інгулець та Колос – Чорноморець. Де дивитися, що дають ці матчі, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Кривбас – Інгулець

24 жовтня. 13:00. м. Київ. НСК “Олімпійський”

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – Назар Волошин (Кривбас)

Це буде перший офіційний поєдинок між криворізьким Кривбасом та Інгульцем з Петрового в історії. Команди провели три контрольних матчі між собою і у всіх трьох поєдинках перемогу здобув Інгулець із загальним рахунком 4:0. Тому Кривбас має чудову можливість поквитатися за спаринги вже в набагато важливішому поєдинку. 

Обидві команди ще не перемагали в цьому сезоні. У минулому турі Кривбас знову програв, цього разу Олександрії з рахунком 0:2. Це була четверта поразка в УПЛ. До того, криворіжці програли ще Колосу, Шахтарю та Вересу. Також команда Юрія Вернидуба зуміли тричі зіграти внічию з Львовом, Зорею та Минаєм. 

За сім зіграних матчів Кривбас відзначився лише двома голами, при чому обидва м’ячі були забиті в одній зустрічі – луганській Зорі. Цей факт робить Кривбас командою, яка забила найменше голів з усіх 16-ти клубів УПЛ. Справи дуже кепські. Однак важко сказати, що криворізький колектив багато пропускає. Лише сім пропущених голів, що є середнім показником серед команд УПЛ на даному відрізку чемпіонату. 

Таким чином, Кривбас станом на початок туру знаходиться на 15-ій сходинці в турнірній таблиці. Гірші справи лише в одеського Чорноморця.

Наразі Юрій Вернидуб залишається головним тренером Кривбаса, але якщо його підопічні не розпочнуть перемагати, то тренерське крісло під Юрієм Миколайовичем не те, що захитається, а просто зникне. Ідеальний привід здобути першу перемогу в чемпіонаті в цьому сезоні – це матч проти Інгульця, який недалеко втік від Кривбаса.

Інгулець в минулому турі протистояв Дніпру-1, який на даний момент, очолює турнірну таблицю УПЛ і перед матчем проти Інгульця ще не втрачав очки в сезоні. Однак саме команда з Петрового стала першим колективом, який забрав очки у дніпрян. 

Їхній матч завершився бойовою нічиєю 2:2 і події там розгорталися дуже цікаво. Першими прогнозовано забили дніпряни, але аж на 45-ій хвилині. По перерві Інгулець за десять хвилин перевернув гру з ніг на голову. Спочатку на 55-ій хвилині Артем Смоляков зрівняв рахунок, а вже на 65-ій той же Смоляков вивів свою команду вперед. Феєрія Інгульця тривала три хвилини, поки Олександр Піхальонок не відновив паритет. Ось така виявляється бойова команда Інгулець. 

Попри успішний результат у минулому турі, підопічні Сергія Лавриненка знаходяться на 14-му місці з чотирма балами в активі. Адже Інгулець тричі програв у цьому сезоні та чотири рази зіграв внічию. Можливо, попередній тур дасть додатковий імпульс і мотивацію Інгульцю та вони зможуть вирватися із зони перехідних матчів. Тим паче, що майбутні два поєдинки проти Кривбаса та Руху дозволяють це зробити. Бо далі клуб з Петрового очікує Шахтар, Зоря, Металіст 1925 та Динамо, де легко точно не буде. 

Юрій Вернидуб в майбутньому поєдинку не зможе розраховувати на 19-річного півзахисника Назара Волошина. Хавбек у минулому турі проти Олександрії отримав дві жовті картки буквально за десять секунд. Молодий вихованець Динамо думав, що йому можна багато сперечатися з арбітром. Володимир Новохатній спочатку показав жовту картку за розмови, а через кілька секунд другу жовту за те, що коли Волошин отримав перше попередження, то йшов і щось слідом говорив. Арбітру це не сподобалося і він вилучив Назара з поля. Максимально безглузде вилучення заробив Волошин, тим самим підставивши команду на майбутній матч. Адже він є важливим гравцем складу в Юрія Вернидуба у Кривбасі та кожен матч проводив з перших хвилин. І навіть відзначився забитим м’ячем у ворота Зорі. В Інгульця дискваліфікованих гравців перед грою з Кривбасом немає.

В обидвох команд є матчі в запасі. Кривбас 2-го грудня зіграє перенесений поєдинок 7-го туру проти одеського Чорноморця, а Інгулець 16-го листопада повинен зіграти матч 1-го туру проти київського Динамо.

Історія зустрічей – 3: +0, =0, -3; 0:4

Майбутній герой матчу – Юрій Вернидуб

Чесно кажучи, найбільше в тій ситуації, в якій опинився Кривбас шкода головного тренера команди Юрія Вернидуба. Всі прекрасно знають, що це за наставник і які результати він може давати. Але в Кривбасі просто не щастить. Якщо Кривбас не виграє в Інгульця, то цілком реально, що на післяматчевій пресконференції Вернидуб подасть у відставку. І його можна зрозуміти. Він чудово знає, що матч проти Інгульця може стати переломним моментом в сезоні в разі перемоги. Тому зробить все від себе залежне, щоб здобути три очки.

Прогноз на гру: Кривбас – Інгулець – П1 – 2.55

Фанати криворізького клубу записали відеозвернення до футболістів Кривбаса з ключовим месседжем “та грайте, бл**ь”. Зрозуміло, що вся команда це відео побачила. Окрім мотивації від вболівальників, ще Юрій Вернидуб додасть додаткових слів і настанов. Кривбас мусить нарешті перемогти та відчути смак перемог. Букмекерська контора Favbet на перемогу криворіжців дає коефіцієнт 2.55. 

Колос – Чорноморець

24 жовтня. 15:00. с. Ковалівка. Стадіон “Колос”

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – відсутні

Заключний матч 9-го туру УПЛ відбудеться у Ковалівці, де місцевий Колос прийматиме одеський Чорноморець. Турнірне становище команд абсолютне різне. 

“Моряки” замикають таблицю з двома балами в активі. Команда з Одеси зуміла зіграти внічию Металістом 1925 та Інгульцем, а решта п’ять матчів програли. Якщо Вересу, Шахтарю, Олександрії та Ворсклі підопічні Романа Григорчука поступились з різницею в один гол, то в минулому турі луганська Зоря влаштувала Чорноморцю справжній розгром ще в першому таймі. Адже одесити програвали луганцям 3:0 ще до перерви. А на 86-ій хвилині пропустили четвертий від Євгена Шахова для якого цей гол став дебютним після повернення в УПЛ. 

Ще один іменитий український тренер ніяк не може достукатися до своєї команди та дати результат. Роман Григорчук приєднується до компанії Юрія Вернидуба. Цікаво – хто з них перший піде з теперішнього клубу. Все залежатиме від подальших результатів. 

Ковалівський Колос дуже вдало розпочав цей чемпіонат і в перших чотирьох матчах набрали 10 очок з 12 можливих. Вони обіграли Кривбас, Рух і Металіст, але зіграли внічию з Минаєм. Далі казка потенційного українського Лестера закінчилась. Спочатку підопічні Ярослава Вишняка програли Металісту 1925, у наступному турі зіграли внічию з Інгульцем, а в попередньому матчі поступились донецькому Шахтарю. Якщо поразка від “гірників” не стала несподіванкою, то втрата очок з Інгульцем і програш Металісту 1925 для ковалівців було шоком. Адже втратили залікові бали там, де цього робити ніяк не можна було. Тому що ні Металіст 1925, ні Інгулець не є сильнішими за Колос. 

Перед початком 9-го туру Колос розташувався всередині турнірної таблиці на 7-му місці. В їхньому активі 11 очок і лише два бали відділяє від єврокубкової зони. Тому звичайно, що для Ярослава Вишняка та його колективу ще нічого не втрачено в боротьбі за єврокубки. Але для того, щоб претендувати бодай на Лігу конференцій, Колосу потрібно не втрачати очки з рівними суперниками, а то й слабшими. 

Обидві команди пропускали 7-ий тур чемпіонату України. Тому їхні матчі перенесли. Чорноморець має гру в запасі з Кривбасом, а Колос очікує дуель з луганською Зорею, яка є їхнім прямим конкурентом у боротьбі за топ-5. 

Крім того, що у Колоса триматчева серія без перемог, то вони ще й у минулих трьох поєдинках не відзначалися забитими м’ячами. Взагалі ковалівці за сім турів забили лише п’ять м’ячів, а пропустили шість. Менше них забивали лише Кривбас (2) і Чорноморець (4). Але ці команди йдуть в зоні вильоту, а Колос у верхній частині турнірної таблиці. Атакувальний потенціал у ковалівської команди звичайно, що є. Однак наразі реалізувати його повністю не вдається. 

Історія зустрічей – 3: +2, =1 -0; 4:1

Майбутній герой матчу – Денис Безбородько

Форвард ковалівців Денис Безбородько класно розпочав цей сезон. У 1-му турі він оформив дубль ще виступаючи за Зорю, а вже в другому граючи за Колос відзначився голом у ворота Руху. Однак після того в нього пішла гольова засуха. Хороший привід відновити лік своїх забитих м’ячів у цьому сезоні матч проти Чорноморця. 

Прогноз на гру: Колос – Чорноморець – Чорноморець не програє – 1.83

Дуже часто ось такі поразки, яку отримав Чорноморець від Зорі (0:4), змушують команду серйозно переосмислити ситуацію та свої дії на футбольному полі. До того одесити програвали з різницею в один гол і думали: “Ну просто не пощастило”. А тут Зоря їх просто знищила і футболісти з Григорчуком зробили висновки. Вважаю, що Чорноморець не програє Колосу. Букмекерська контора Favbet дає коефіцієнт 1.83 на таку подію.