Битва за Першу лігу. Прогноз і анонс на матч УПЛ Металіст – Львів

Переглядів 1175
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Битва за Першу лігу. Прогноз і анонс на матч УПЛ Металіст – Львів
Гравці Металіста. Фото: ФК Металіст
Ексклюзивний анонс матчу 25-го туру УПЛ Металіст – Львів спеціально для вас на «УФ».

7 травня відбудеться поєдинок 25-го туру УПЛ. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матч Металіст ‒ Львів. Де дивитися, що дає цей матч, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Металіст (Харків) – ПФК Львів

7 травня. 13:00. м. Ужгород. Стадіон «Авангард»

Пряма трансляція – УНІАН

Дискваліфікації – Богдан Мишенко (Львів)

У 25 турі нас очікує дуже цікаве протистояння двох головних аутсайдерів чемпіонату. Металіст в Ужгороді прийматиме Львів. Обом командам кров з носу потрібна перемога, адже шансів на те, щоб залишитись в УПЛ на наступний сезон з кожним туром все менше і у харків’ян, і у львів’ян. 

• Львів Безсмертного все ще не набрав жодного очка

У минулому турі Львів поступився Олександрії 0:1, продовживши свою безвиграшну серію до дев’яти поєдинків (вісім поразок і одна нічия). Підопічні Анатолія Безсмертного знаходяться на останньому місці в турнірній таблиці, маючи у своєму активі 13 очок. Відстань від рятівного 12 місця становить 11 очок, а від зони стикових матчів – вісім. У цьому сезоні львів’яни здобули лише три перемоги, чотири рази зіграли внічию і ще 17 матчів програли. Різниця забитих і пропущених – 18:43.

Анатолій Безсмертний. Фото: ФК Львів

Якщо «містяни» програють Металісту, то на 99% ризикують вилетіти з УПЛ напряму. Адже після зустрічі з харківською командою на Львів очікують матчі з Ворсклою, Рухом, Чорноморцем, Інгульцем і Колосом. Перед фінальним відрізком чемпіонату синьо-золотим потрібен позитивний імпульс. Перемога у неділю може стати саме ним. Допомогти у здобутті трьох очок в грі проти Металіста буде намагатися найкращий бомбардир львівського клубу Владислав Бугай. У цьому сезоні він забив чотири м’ячі. Однак у Анатолія Безсмертного є одна втрата перед матчем життя. Львову не допоможе нападник Богдан Мишенко, який отримав червону картку в минулому турі. 

• Харків’яни зіграють після «холодного душу» з Дніпром-1

Металіст у минулому турі розгромно програв Дніпру-1 з рахунком 0:5. Комітет етики та чесної гри ще буде проводити своє розслідування щодо цього матчу, адже є підозри, що він був не зовсім «чистим». Однак результати будуть згодом, а зараз харківському клубу потрібно виправляти свою турнірну ситуацію. Підопічні Періци Огненовича йдуть на 15 місці з 19 балами в активі. 

Ситуація не така страшна, як у Львова, але позитиву теж мало. Харків’яни не перемагають протягом 17 матчів поспіль (11 поразок і шість нічиїх). Завдяки цим нічийним результатам їм вдається ще триматися на плаву і боротися бодай за зону перехідних поєдинків. Лише два очки від 14 місця, яке дає право грати у стикових матчах з командами Першої ліги, і п’ять пунктів від рятівної 12 сходинки.

• Металіст без перемог із жовтня місяця

У цьому сезоні Металіст здобув чотири перемоги, сім разів зіграв внічию і 13 матчів програв. Востаннє харківська команда перемагала ще минулого року 15 жовтня. Тоді вона виграла у Ворскли з рахунком 3:2. Різниця забитих і пропущених клуба з Харкова – 25:44. Найкращим бомбардиром Металіста є Максим Прядун. У нападника вісім м’ячів у цьому сезоні. Якщо харків’яни вилетять з УПЛ, то цей форвард точно знайде собі місце в якійсь з команд вищого дивізіону України. 

У цьому сезоні підопічні Огненовича ще зіграють проти Зорі, Металіста 1925, Кривбасу, Минаю і Чорноморця. Календар не з найскладніших, тому треба намагатися зачепитися за залікові бали в кожному з поєдинків. Найважче це буде зробити у грі проти луганців.

У першому колі команди не змогли виявити сильнішого, зігравши внічию 1:1. За Металіст тоді відзначився Максим Прядун, а за Львів забив м’яч Артур Ременяк.

Історія зустрічей – 1:+0=1-0; 1:1

Майбутній герой матчу – Олександр Рибка

Цей сезон Рибка розпочинав у складі Металіста. У першій частині чемпіонату за харківському команду голкіпер відіграв шість матчів. Однак взимку з ним розірвали контракт і 36-річний воротар опинився у Львові. У складі синьо-золотих Олександр вже зіграв більше поєдинків, ніж за Металіст, а ще сезон не завершено. Рибка провів вісім матчів за «містян» навесні. Один з яких вдалося відіграти на нуль. Тоді Львів переміг Минай 1:0 і це була остання перемога львів’ян перед смугою невдач, яка триває вже дев’ять матчів. Протистояння з Металістом для Рибки буде принциповим. Побачимо, чи вдасться колишньому кіперу Динамо провести другу суху гру в цьому році.

Олександр Рибка. Фото: ФК Динамо

Прогноз на гру Металіст – Львів: П1 – 2.33

Важко визначати переможця поєдинку, коли між собою грають два головні аутсайдери чемпіонату. Чиясь безвиграшна серія може перерватися вже цієї неділі. І ближче до цього є Металіст. Харківська команда попри те, що не виграє вже 17 поєдинків поспіль, намагається демонструвати яскраву гру і здобувати бодай нічийні результати. Це вдалося зробити з Вересом, Олександрією, Колосом, Чорноморцем. Ну і головна сила харків’ян – Максим Прядун. Форвард може вирішити долю матчу одним влучним ударом. Тому в цьому поєдинку ближче до перемоги повинен бути Металіст. Букмекерська контора Favbet дає хороший коефіцієнт на звитягу команди Огненовича – 2.33.