«Будуть ростити як якусь троянду»: Кравець на прикладі Штутгарта розповів, якого відношення хоче до власних вихованців у Динамо

Переглядів 2366
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1 голос
«Будуть ростити як якусь троянду»: Кравець на прикладі Штутгарта розповів, якого відношення хоче до власних вихованців у Динамо
Артем Кравець. Фото: ФК Динамо
Колишній форвард київського Динамо Артем Кравець розповів про відрізок своєї кар'єри проведений в Штутгарті, де його дуже вразило відношення клубу до своїх гравців.

Радник президента київського Динамо Ігоря Суркіса з питань розвитку дитячо-юнацького футболу, ексгравець біло-синіх Артем Кравець, хоче докорінно змінити ставлення до вихованців свого клубу з боку тренерів і керівництва.

Кравець хоче, щоб в Києві все було на найвищому рівні, наприклад, як у німецькому Штутгарті, де Артем свого часу грав пліч о пліч з нападником національної збірної Німеччини Тімо Вернером. 

«Ти ніколи не побачиш, щоб німця, а тим паче свого вихованця ставили навіть на рівні іноземця. 

Навіть якщо свій вихованець буде трохи нижчий за рівнем, то його все одно будуть ростити як якусь троянду та леліяти його її до останнього дня. І це дало свій результат. Впевненість, - сказав Кравець», – розповів кравець в інтерв’ю Sportarena.

  • Артем Кравець є вихованцем Динамо. Загалом за київський клуб нападник провів 144 матчі: 43 голи та 14 результативних передач. 
  • Під час кар'єри гравця Артем також за такі клуби, як за київський Арсенал (2013), німецький Штутгарт (2016), іспанську Гранаду (2016-2017), а також турецькі Кайсеріспор (2018-2020), Коньяспор (2020-2022) та Сакар'яспор (2022-2023).
  • За збірну України Артем зіграв 23 матчі: вісім м'ячів.
  • 29 січня 2023 року у віці 33 років нападник оголосив про завершення футбольної кар'єри.
  • Наразі Кравець обіймає посаду радника президента Динамо з питань розвитку дитячо-юнацького футболу.