«Було бачення розпустити команду»: власник Минаю назвав рятівника, який зберіг закарпатський клуб

Переглядів 1305
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
4 голоси
«Було бачення розпустити команду»: власник Минаю назвав рятівника, який зберіг закарпатський клуб
Валерій Пересоляк. Фото: ФК Минай
Президент ФК Минай Валерій Пересоляк розповів, що його клуб міг припинити існування через початок повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Функціонер назвав того, хто врятував команду від цього.

Власник ФК Минай Валерій Пересоляк розповів, чому задумувався про те, щоб розпустити команду.

«Коли війни почалася, то у мене, як і у всіх українців, почалися певні трудощі. Утримувати футбол є взагалі нелегким заняттям, а тут стало ще складніше, бо й бізнес трохи руйнувався, щось почало блокуватися».

Функціонер назвав варіанти, які він для себе на той момент розглядав

«У мене було таке бачення, щоб відмовитися від утримання команди чи залишити тільки дитячу команду, а головну взагалі розпустити».

Футболісти Миная. Фото: ФК Минай

Пересоляк стверджує, що його син переконав змінити рішення.

«Але в мене є син, який дуже любить футбол. Відмовити я не можу. Він постійно бігає, друзів навколо себе збирає та постійно грають в футбол. І коли він почув, що є така думка розпустити основну команду, то підійшов і попросив, щоб я зберіг її». 

Спроби переконати власного сина від ідеї зберегти Минай не принесла успіху.

«Я йому почав пояснювати, що якщо я перестану утримувати команди, то за рік ми зможемо собі більше дозволити. Він відмовився та сказав мені: Футбол. Ми обмежили бюджет клубу, але потрошки протягнули цей рік», ‒ розповів Пересоляк в інтерв'ю ютуб-каналу Football Manager.

  • Минай посів восьме місце за підсумками сезону 2022/23. Це найкращий результат в історії команди.
  • Функціонер заснував клуб у 2015 році.
  • У квітня 2021 року Пересоляк потрапив у список провідних українських контрабандистів та опинився під персональними санкціями Ради національної безпеки і оборони України.