Бутафорна боротьба за місце під сонцем, або момент істини для Блохіна

Переглядів 135
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Черговий тур чемпіонату інтригує такими моментами, як дуель лідерів і виїзд кримських команд

Завжди був за те, щоби спорт не перегукувався з політикою, але ситуація, зокрема з кримськими клубами, не дає змоги зовсім цього уникнути. Керівники сімферопольців і севастопольців висловили думку, що хочуть у російський чемпіонат. Чесно кажучи, неприємно це чути. Проте наразі кримські команди продовжують боротьбу за місце під сонцем у чемпіонаті України, хоча ця боротьба, чесно кажучи, здається бутафорною. Як би там не було, в наступному турі на «Таврію» очікує виїзд до запоріжців, які в першому колі провели єдиний вдалий матч — якраз проти таврійців. Мені чомусь здається, що сімферопольці не матимуть проблем у Запоріжжі. Але як банально це звучить, усе покаже гра.

Ще одне цікаве протистояння гряде у Львові, де до місцевих «Карпат» планує завітати «Севастополь». До подій на столичному Майдані можна було уявити жорстке протистояння на фанатських секторах, але зараз по всій країні вболівальники об’єднуються, тож на трибунах стадіону «Україна» не повинно бути якихось непорозумінь.

Донецький «Металург» удало з’їздив у Луганськ, де здобув крупну перемогу над одним із конкурентів за місце в Лізі Європи. У грі з «Волинню» донеччани матимуть чергову спробу наблизитися до заповітної мрії, але й підопічні Віталія Кварцяного два матчі поспіль демонструють велику жагу до перемоги. Думається, «Металургу» гості так просто не віддадуть очки.

У матчі «Ворскла» — «Говерла» складно спрогнозувати переможця. Полтавці грають у рідних стінах і дуже мотивовані на перемогу, адже сім матчів поспіль не можуть узяти три очки. Водночас, ця серія без перемог може негативно вплинути на моральний стан команди. До того ж, «Говерла» успішно розпочала весняну частину чемпіонату, зігравши внічию з «Металістом» і поклавши на лопатки «Карпати».

Маріупольці скучили за футболом, мали зайвий тиждень для підготовки до гри з одеситами. Нині «Іллічівець» має більші шанси на позитивний результат, адже «Чорноморець» уже не той, що раніше. Зараз Роман Григорчук будує нову команду, де є місце абсолютним новачкам вищого дивізіону. А процес ставлення, як відомо, займає якийсь час. Та, попри все, у складі «моряків» залишилося достатньо вправних виконавців, які спробують розжитися максимумом очок у Маріуполі.

Найінтригуючі матчі чекають на вболівальників у неділю, коли зійдуться лідери чемпіонату — «Металіст» із «Шахтарем» і «Дніпро» з «Динамо». Мірча Луческу дав можливість відпочити багатьом провідним гравцям у кубковому матчі з «Десною». А харків’яни витратили сили в протистоянні з «Динамо». Шанси «гірників» виглядають переконливішими й у тому плані, що після поразки від «Дніпра» підопічні Мірчі Луческу будуть злі, тож захочуть будь-що реабілітуватися. Та й «Металіст» зараз не той, що був ще півроку тому.

Минулого сезону «спікер» «Дніпра» Євген Коноплянка жалівся, що перед «Дніпром» ніхто не ставить жодних задач. Недавно власник дніпрян Ігор Коломойський заявив, що хоче більшого від команди, відтак збирається продовжити контракт із Хуанде Рамосом. Результати не забарилися — свідченням цьому перемога над «Шахтарем» на «Донбас Арені», де команда Мірчі Луческу майже не програє. Такий позитивний настрій збільшує шанси дніпрян на загальний успіх у грі з «Динамо». Натомість для Олега Блохіна це момент істини: або він утверджується як тренер, або зовсім утрачає авторитет.

Сергій ТАЛИМОНЧИК.

X