«Був азартний. Міг пограти на автоматах»: невідомі деталі з життя легенди Шахтаря і збірної України

Переглядів 1430
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
1 голос
«Був азартний. Міг пограти на автоматах»: невідомі деталі з життя легенди Шахтаря і збірної України
Андрій Пятов. Фото: Шахтар
Екстренери легендарного голкіпера збірної України Андрія Пятова, а саме Іван Шарій та Олександр Єжаков розповіли про свої спогади від роботи з воротарем у Ворсклі.

Нещодавно офіційно стало відомо, що легенда Шахтаря та збірної України Андрій Пятов завершив кар’єру футболіста та став тренером воротарів у тренерському штабі Патріка ван Леувена.

З цього приводу видатний український нападник Іван Шарій та ексзахисник Кайрату і кількох інших клубів Олександр Єжаков дали інтверв'ю сайту «Український футбол», в якому поділилися спогадами про Андрія.

Вони працювали з тоді ще молодим воротарем у 2000-х роках у Полтаві, де він виступав за Ворсклу.

«Він працьовитий хлопець, який довів своєю працею, що може добре грати. Саме завдяки цьому він потрапив до донецького Шахтаря», – сказав Шарій.

Єжаков розповів деяки деталі поведінки Пятова у той час.

«Людина він виключно позитивна. За кожного вихованця можу щось згадати трохи негативне, а ось за Андрюху… Єдине, що Пятов був азартний. Міг пограти на автоматах, а так у нього все ідеально. 

Сімейні відносини чудові, друзів виручав, інтернату допомагав. На початку 2000-х років після тренувань давали фрукти, а він сам не їв, а приносив хлопцям та ділився з ними».

  • До академії Ворскли Пятов перейшов у 2001 році із кіровоградської зірки. Там він виступав до 2007 року, після чого за один мільйон євро перейшов до Шахтаря.
  • За першу команду полтавського клубу Андрій зіграв 46 матчів, в яких пропустив 43 голи, а 18 ігор провів на нуль.
  • У складі «гірників» голкіпер провів 482 матчі, в яких пропустив 415 голів.
  • Гравець посідає третє місце серед усіх футболістів клубу в історії за кількістю поєдинків.
  • Андрій є найтитулованішим гравцем в історії донецького клубу. Він виграв Кубок УЄФА (2009), 11 чемпіонств і вісім Кубків України.
  • Шарія у 2009 році вболівальники визнали гравцем століття в Полтавській області, а з Пятовим він працював, коли був старшим тренером Ворскли-2.
  • Єжаков був захисником Кайрату, карагандинського Шахтаря та черкаського Дніпра, а тоді – тренером юних футболістів у Полтаві.