«Це була неетична поведінка Шахтаря»: відомий журналіст розповів, в чому його розчарував топ-клуб України

Переглядів 1418
Ілля Деулін Ілля Деулін
1 голос
«Це була неетична поведінка Шахтаря»: відомий журналіст розповів, в чому його розчарував топ-клуб України
Ігор Йовічевіч. Фото: Шахтар
Журналіст Михайло Співаковський вважає, що Шахтар не дуже чемно вчинив, коли минулого року запросив головного тренера СК Дніпро-1 Ігоря Йовічевіча очолити команду «гірників».

Хорватський тренер Ігор Йовічевіч вже давно залишив посаду головного тренера Шахтаря, але пристрасті щодо його запрошення до стану «гірників» не вщухають.

На закиди щодо «загравання» з Дніпром-1 у даній ситуації журналіст Михайло Співаковський відповів наступне:

«Однозначно в цій історії я вважаю, що Дніпро-1 – постраждала сторона. І якщо між двох сторін ти обираєш одну, це не означає, що ти з кимось заграєш. Мені це слово не подобається».

Співаковський зазначив, що він і досі вважає, що «гірники» вчинили нечемно:

«Я ж прямим текстом кажу, що цей вчинок Шахтаря не є етичним. Це просто моя оцінка ситуації. Я можу її нав’язувати лише тим чином, що відверто про це кажу в ефірі ТаТоТаке і люди можуть мені повірити чи не повірити».

Наостанок журналіст в інтерв’ю YouTube-каналу Sportarena розповів, як його позиція вплинула на стосунки з представниками донецького клубу: 

«Я дійсно вважаю, що це дійсно була неетична поведінка Шахтаря і з топ-менеджерами «гірників» в мене з цього боку були заруби. Коли з’явився інсайд про Патріка ван Леувена в Шахтарі, з яким завзяттям люди по типу Срни доводили, що Йовічевіч з клубом назавжди. Просто цікаво, як це все пояснювати».  

  • Хорватський спеціаліст працював з Дніпром-1 у 2020-2022 роках.
  • Перший сезон Йовічевіча з дніпрянами команда закінчила на сьомому місці в УПЛ, а в достроково завершеному розіграші 2021-2022 років команда посіла третє місце.
  • Влітку 2022 року хорват скористався 7 пунктом ФІФА та змінив Дніпро-1 на Шахтар, хоча «гірники» застосування правила заперечували.
  • Почесний президент дніпрян Юрій Береза у відповідь на це назвав Йовічевіча та менеджмент донецького клубу «зрадниками».
  • За рік з донецькою командою хорват став чемпіоном України та вийшов до 1/8 фіналу Ліги Європи.