«Це був час процвітання Селюка»: екс-управлінець донецького Металурга – про Мендосу, Аілтона та Кройффа

Переглядів 2844
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Це був час процвітання Селюка»: екс-управлінець донецького Металурга – про Мендосу, Аілтона та Кройффа
Аілтон. Фото: Google
В ексклюзивному інтерв’ю для Fanday.net колишній спортивний директор донецького Металурга Вардан Ісраелян

Колишній спортивний директор донецького Металурга Ісраелян сказав, що форвард Андрес Мендоса був гарним гравцем, але з важким характером.

«Той період, про який ви кажете, це був час процвітання Селюка. Здебільшого всі легіонери приходили через нього. Мендоса був справді дуже класним гравцем, але грав тоді, коли він хотів. 

Якби він був в іншому періоді в клубі, враховуючи його футбольні можливості, поведінку та ставлення до всього, він надовго не залишився б у команді».

Ісраелян тепло згадав про період у клубі Йорді Кройфф.

«Щодо Кройффа, він дуже розумна і приємна людина, і футболіст хороший. Ми навіть коли епопея Селюка закінчилася, хотіли продовжити з ним контракт. 

Він мав хороші якості, але досягти успіху в переговорах нам не вдалося – хтось дуже не хотів, щоб він залишився в клубі».

Також Ісраелян розповів, що Аілтон не зміг набрати форму та не затримався у донецькому Металурзі.

«Я розумів, що з його приходом не варто очікувати, що він гратиме в такій же формі, як і за часів Вердера. Але сам факт того, що Аілтон приїхав до Металурга, вже радував уболівальників. 

На жаль, він до ладу і не виявив себе, тому надовго не залишився. Він сам чудово розумів, що кар'єра вже закінчується, так що особливо не блищав», — сказав у інтерв’ю для Fanday.net Ісраелян. 

Нагадаємо, що Ісраелян під час ігрової кар’єри виступав у чемпіонату СРСР та Вірменії. Роботу функціонера почав в України, коли з 2001 по 2002 рік працював віце-президентом донецького Металурга, а потім  отримав посаду спортивного директора, на якій пропрацював до 2015 року.