«Це повний абсурд!»: Грозний висловився щодо шансів Шахтаря виграти судові справи проти ФІФА та УЄФА

Переглядів 6137
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
2 голоси
«Це повний абсурд!»: Грозний висловився щодо шансів Шахтаря виграти судові справи проти ФІФА та УЄФА
Тете та Манор Соломон. Фото: ФК Шахтар
Колишній тренер київського Арсеналу, ужгородської Говерли та низки інших клубів УПЛ В'ячеслав Грозний висловився щодо дивної позиції УЄФА до українських клубів.

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний нагадав, що поєдинки під егідою УЄФА мають відбуватися коштом самої організації. Фахівець вважає абсурдом рішення УЄФА щодо контрактів легіонерів, які можуть вільно покинути українські клуби.

«Нам, нашим клубам такий варіант навіть ніхто не запропонував з єврофутбольних чиновників. Навпаки, було прийнято рішення, що гравці безперешкодно та безоплатно можуть залишити українські футбольні клуби і перейти, куди забажають. Це повний абсурд!».

Спеціаліст вважає, що УЄФА обрала сторону агентів та посередників, а не українських клубів, які ведуть свою діяльність під час війни.

«Клуби купували гравців за великі гроші, вкладали в їх підготовку чимало коштів, а УЄФА замість стати на сторону українських клубів, захистити їх інтереси, стала на захист агентів-посередників. А ті із задоволенням продовжують використовувати цю ситуацію у своїх особистих інтересах».

В'ячеслав Грозний. Фото: Google

Грозний навів приклад, як можна було вчинити організації в такій ситуації.

«Невже так важко було прийняти рішення щодо конкретних гравців, які тимчасово через війну покинули розташування українських клубів, автоматично продовжити їх контракт на строк їх відсутності? І не потрібно було б нічого вигадувати».

Спеціаліст переконаний, що донецький Шахтар має виграти всі судові справи проти УЄФА та ФІФА.

«Я впевнений, що донецький Шахтар виграє всі суди. Юристи найвищого рівня, яких залучать, їм допоможуть. Пригадайте справу Босмана», – зазначив В'ячеслав Грозний в інтерв'ю для Sport News.

Нещодавно генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін розкритикував ФІФА за їх рішення щодо контрактів футболістів з українськими клубами.

  • Правило Босмана – це рішення 1995 року Європейського суду з питань юстиції стосовно вільного пересування працівників, свободи асоціацій та прямої дії статті 39-ї Угоди щодо ЄС. Ця справа суттєво вплинула на вільне пересування робочої сили та, як наслідок, трансферну політику футболістів у ЄС.
  • У травні ФІФА оголосив про продовження терміном на один рік дії славнозвісного Annexe 7, що дозволяє іноземним гравцям призупинити чинні контракти з вітчизняними клубами.
  • Шахтар втратив понад 50 млн євро після запровадження правила ФІФА.