«Це важливіше, ніж голи»: Циганков готовий жертвувати результативністю заради перемог Жирони

Переглядів 2275
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
«Це важливіше, ніж голи»: Циганков готовий жертвувати результативністю заради перемог Жирони
Віктор Циганков. Фото: ФК Жирона
Український вінгер іспанської Жирони Віктор Циганков поділився своїм головним завданням в каталонському клубі. Екс-гравець Динамо прагне приносити команді перемоги.

Український півзахисник каталонців Віктор Циганков ставить командні інтереси вище за свої.

«Я форвард, і мені подобається забивати голи, але моя головна мета – допомогти команді вигравати. Це важливіше, ніж голи, які я можу забивати. Я орієнтуюсь не на цифри, а на допомогу. Логічно, якщо ви забиваєте голи, ви також допомагаєте команді вигравати матчі

Чемпіонат Іспанії – це топ-ліга. Досі я грав лише в Україні, і це зовсім інше. Тут дуже хороший рівень, дуже хороші команди та гравці найвищої якості. Кожен матч різний і мені дуже подобається грати тут».

Також Циганков розповів про те, як він взаємодіє із головним тренером Жирони.

«Я просто намагаюся бути собою на полі та старанно працюю на тренуваннях. Я думаю, якщо ти так працюєш, то допомагаєш команді. Мічел (головний тренер Жирони, – прим.) багато розповідає мені про те, чого він хоче від моєї позиції у кожному поєдинку, бо кожен суперник різний, і ми завжди робимо різні речі залежно від матчу. Я точно знаю, що маю робити в кожній грі», – цитує Циганкова L'ESPORTIU.

Нагадаємо, Циганков перейшов до Жирони з Динамо в зимове трансферне вікно за п’ять мільйонів євро. У семи матчах за іспанців він забив три голи і віддав три асисти, одразу ставши важливим гравцем команди.