«Це вже перегруз»: відомий журналіст розкритикував Верес в світлі останньої новини про рівненський клуб

Переглядів 1038
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
3 голоси
«Це вже перегруз»: відомий журналіст розкритикував Верес в світлі останньої новини про рівненський клуб
Іван Надєїн. Фото: НК Верес
Відомий український журналіст та коментатор Роман Бебех розкритикував ініціативу рівненського Вересу щодо нового проєкту під назвою «Футбольний турист».

У четвер, 17 серпня, рівненський Верес оголосив про запуск проєкту «Футбольний турист». Власнику та президент клубу Іван Надєїн розповів, що переможець аукціону (стартова ціна 500 тисяч) стане гравцем його клубу, тренуватиметься разом з командою та можливо зіграє в матчі УПЛ.

Відомий журналіст Роман Бебех розкритикував таке рішення керівництва Вереса, нагадавши про спортивний принцип. 

«На мій погляд «Футбольний турист» – це вже перегруз. Одна з головних ідей футболу – це змагання, спортивний принцип. Хто сильніший, той і вириває своє місце під сонцем. Хоч ти бідний як церковна миша, хоч ти купаєшся в грошах як Скрудж МакДак. Все одно скільки у тебе грошей.

Можна обманути журналістів, уболівальників, президента клубу. Але футбол не обманути. На футбольному полі буде видно все».

Бебех зазначає, що подібний проєкт може свідчити про сумнівну тенденцію від клубів УПЛ у майбутньому. Журналіст нагадав, що президент та власник донецького Олімпіка вже виходив на поле в УПЛ, а син Григорія Суркіса В'ячеслав внесений у заявку Динамо на сезон.

«А тут нам пропонують саме за гроші придбати собі місце в заявці. А що далі? Хто дасть мільйон, буде в старті в УПЛ. Два мільйони – і пробиваєш пенальті. Три мільйони – і всі паси йдуть тільки на тебе. Потім замовляєш результат гри за гроші?

В нашому футболі був граючий президент. Він навіть голи в УПЛ забивав. Є син президента! Тому нічого дивного не станеться, коли з’явиться ще й футбольний турист. Але це трохи не про розвиток», – написав Бебех у телеграм-каналі Бомбардир.

  • Минулого сезону за Верес вже виступав футбольний блогер Дмитро Поворознюк, який знімав серіал Футболіст для власного ютуб-каналу Трендець.
  • У суботу, 19 серпня, Верес у рамках четвертого туру УПЛ вдома зіграє проти полтавської Ворскли.
  • Початок гри о 15:00 за київським часом.