Центральний поєдинок туру УПЛ: прогноз і анонс на матч Зоря – Шахтар. Ван Леувен проти Йовичевича

Переглядів 1807
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Центральний поєдинок туру УПЛ: прогноз і анонс на матч Зоря – Шахтар. Ван Леувен проти Йовичевича
Фото: ФК Шахтар
Ексклюзивний анонс матчу 28 туру УПЛ Зоря – Шахтар спеціально для вас на «УФ».

24 травня відбудеться поєдинок 28 туру УПЛ. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матч Зоря ‒ Шахтар. Де дивитися, що дає цей матч, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Зоря – Шахтар

24 травня. 17:00. м. Київ. Стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського

Пряма трансляція – УНІАН

Дискваліфікації – Богдан Михайліченко (Шахтар)

У середу відбудеться один з центральних матчів всього сезону. Зоря в Києві зіграє проти Шахтаря. Обидві команди ведуть боротьбу за чемпіонство. Луганці йдуть третіми з 61 балом в активі, а донеччани випереджають команду Патріка ван Леувена на п’ять очок, очолюючи турнірну таблицю.

• Зоря підходить до Шахтаря з семи перемогами поспіль

У минулому турі Зоря здолала Інгулець з рахунком 2:0 завдяки голам Володимира Бражка з пенальті та Назара Русина з гри. Таким чином, луганці продовжили свою серію перемог до семи матчів поспіль. Загалом у весняній частині підопічні ван Леувена програли лише один поєдинок. Решта одинадцять зустрічей Зоря виграла із загальним рахунком 30:5. Більше того, голкіпер луганської команди Олександр Сапутін не пропускає вже чотири гри поспіль. 

Олександр Сапутін. Фото: ФК Зоря

У цьому сезоні Зоря здобула 19 перемог і по чотири рази зіграла внічию і програла. Різниця забитих і пропущених – 59:28. Найкращим бомбардиром луганців є Назар Русин, у якого десять голів на рахунку. Після зустрічі з Шахтарем на біло-чорних очікують поєдинки проти Олександрію та Минаю. Тому якщо Зоря переможе «гірників», то шанси на перше місце зростуть дуже сильно. А у наступному турі «мужикам» треба розраховувати на те, що Дніпро-1 і Шахтар зіграють внічию. Це ідеальний сценарій для клубу з Луганську, який в принципі за певних обставин, може здійснитись.

• Йовичевич у попередньому турі теж здобув перемогу

«Гірники» обіграли Верес з рахунком 2:1. Однак не без валідолу. Донеччани відкрили рахунок завдяки голу Олександра Зубкова у першому таймі. Відразу після перерви вони заробили право на пенальті, але Данило Сікан не реалізував його. А рівняни практично реалізували свою єдину нагоду в матчі. Блискучий удар з-за меж штрафного майданчика вийшов у Владислава Шарая. Попри це, помаранчево-чорні здобули перемогу завдяки тандему захисників Ракицький-Матвієнко. Перший віддав, а другий забив. Чергова не чемпіонська гра у виконанні команди Ігоря Йовичевича.

Ігор Йовичевич. Фото: ФК Шахтар

Якби там не було Шахтар продовжує не програвати у цьому році: 11 перемог і три нічиїх. У донеччан взагалі лише одна поразка в сезоні від Дніпра-1. Сталося це ще 19 листопада. Крім цього програшу, у підопічних Йовичевича двадцять перемог і шість нічиїх. Різниця забитих і пропущених – 62:19.

• Шахтар наразі очолює турнірну таблицю

Гандикап над Дніпром-1, який йде другим, становить два очки, над Зорею – п’ять. У випадку перемоги над луганцями, «гірники» можуть відчепити їх від чемпіонської гонки. Після зустрічі проти команди ван Леувена на помаранчево-чорних чекає битва з Дніпром-1, а у заключному турі вони зіграють проти Ворскли у Полтаві.

Найкращий бомбардир донеччан – Данило Сікан, у якого вісім забитих м’ячів. Однак крім того, що Сікан не реалізував пенальті у минулому турі, востаннє він забивав 28 лютого у ворота Минаю. Тоді нападник помаранчево-чорних оформив дубль.

• Обидві команди мають втрати: вам судити, в кого суттєвіша

У матчі проти Зорі головний тренер Шахтаря Ігор Йовичевич не може розраховувати на лівого захисника Богдана Михайліченка. Фулбек отримав четверту жовту картку в цьому сезоні, тому тепер пропускатиме майбутню гру. В активі Богдана 24 матчі за «гірників» у цьому розіграші чемпіонату України. За цей час він забив два м’ячі та віддав три результативні передачі. 

У Патріка ван Леувена під питанням участь найкращого зимового придбання панамського форварда Едуардо Герреро. Нападник травмувався у минулому турі проти Інгульця. Його діагноз – надрив м’яза у передній поверхні стегна. Термін відновлення після такого ушкодження становить три-чотири тижні. Можливо, Едуардо зможе грати на уколах, аби допомогти своїй команді в боротьбі за чемпіонство. Герреро забив п’ять м’ячів і віддав стільки ж асистів за десять поєдинків у складі Зорі.   

У першому колі Зоря вже забрала очки у Шахтаря, зігравши внічию 2:2. За донеччан тоді забивали Артем Бондаренко і Валерій Бондар. У складі луганської команди відзначились Ігор Кирюханцев і Сергій Булеца. 

Історія зустрічей – 79:+14=13-52; 71:161

Майбутній герой матчу – Патрік ван Леувен

Перед матчем Зоря – Шахтар у ЗМІ з’явилась інформація від «ТаТоТаке» про те, що Патрік ван Леувен у наступному сезоні може очолити донеччан. Даріо Срна вже спростував це, назвавши цей інсайд провокацією, щоб дестабілізувати «гірників» перед вирішальними поєдинками. Ще жорсткіше висловився топ-інсайдер вітчизняного футболу Віктор Вацко. Однак диму без вогню не буває, а в нашому футболі можливо все. Відзначимо, що ван Леувен вже працював у структурі Шахтаря на посаді директора академії помаранчево-чорних. У будь-якому разі матч проти донецької команди для нідерландського фахівця буде особливим.

Патрік ван Леувен. Фото: ФК Зоря

Прогноз на гру Зоря – Шахтар: 1Х – 1.86

Зоря у цьому сезоні поступилась чотирьом командам. Якщо поразка від Дніпра-1 доволі очікувана і зрозуміла, то програші Руху, Інгульцю та Кривбасу, це безумовно втрати очок луганської команди. «Мужики» двічі перемогли Динамо, взяли реванш у Дніпра-1 і зіграли внічию з Шахтарем у першому колі. Команда ван Леувена вміє грати проти сильних клубів, які діють першим номером. Дивлячись на непереконливу гру «гірників» у минулих матчах, є великі сумніви щодо того, що вони візьмуть три очки в поєдинку проти Зорі. Букмекерська контора Favbet дає чудовий коефіцієнт на те, що луганці не програють донеччанам – 1.86.