«Цей сезон Абдула проводить на високому рівні»

Переглядів 168
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Мирослав СТУПАР, екс-арбітр ФІФА.

«Зоря» — «Металург». Останні тури арбітри проводять без особливих помилок, що не може не тішити. Для Олександра Іванова гра в Запоріжжі не була складною. Що говорити, коли за весь перший тайм гравці «Металурга» сфолили всього два рази. Це дитячо-юнацький рівень. Але Іванов міг на 9-й хвилині призначити 11-метровий, коли у штрафному збили Петряка, але м’яч відскочив до його партнера, який пробив невдало. Мабуть, доцільно було би зреагувати відразу. На жаль, асистент Павлінов на 49-й хвилині зірвав хороший випад Будківського, зафіксувавши положення поза грою, якого не було.

«Чорноморець» — «Олімпік». Для досвідченого Сергія Березки цей матч не став проблемним.

«Олександрія» — «Шахтар». Напевно, один з кращих матчів туру, і Сергій Бойко, якого давно таким не бачив, проявив себе як рішучий, принциповий арбітр. Це добре, бо йому треба завжди бути готовим, адже він представляє країну на міжнародній арені. Але був момент, коли Шендрик отримав перше попередження за затримку суперника. Розвивалася хороша атака, і Бойко, на жаль, не прочитав розвиток цієї атаки, адже м’яч залишався у гравців «Шахтаря». Треба було просто дати принцип переваги, а картку можна було показати пізніше. На 16-й хвилині Бойко справедливо призначив 11-метровий і «нагородив» Степаненка «гірчичником» за те, що у штрафному затримав Пономаря, який хотів відгукнутися на гостру передачу з флангу. На 31-й хвилині рефері правильно вилучив Шендрика, який, маючи у пасиві жовту картку, незрозуміло чому порушив правила проти Гладкого, який прокинув м’яч і втікав від захисника. Бойко справедливо вилучив того з поля. Справедливе і вилучення Тейшейри. У першому випадку він ніби намалював порушення і за симуляцію отримав попередження, а друге, очевидно, за зайві розмови. Бойко — молодець, не роздумував, що це кращий бомбардир чемпіонату, лідер «Шахтаря», і правильно дав Тейшейрі червону картку.

«Карпати» — «Металіст». Віталій Романов провів гру на хорошому рівні, не підводили його і асистенти, правильно не зарахувавши гол Костевича, який перебував в офсайді. Справедливо покарав Карнозу, який «намалював» фол у штрафному харків’ян.

«Волинь» — «Ворскла». Цей сезон Анатолій Абдула проводить на високому рівні, гра в Луцьку не стала винятком. Мала місце і хороша командна робота: на 76-й хвилині, коли полтавці забили м’яч, і Дитятьєв пробивав головою, а Шуст не втримав у руках м’яч, який перетнув лінію між стійками, асистент і арбітр добре розібралися, зафіксувавши взяття воріт.

«Дніпро» — «Говерла». Ігор Пасхал не зовсім рівно провів зустріч. На 12-й хвилині Кузик відкрився по флангу, отримав м’яч, а асистент Муравйов зафіксував офсайд, якого не було. На 50-й хвилині Цуріков перед штрафним сфолив проти Селезньова, але арбітр чомусь пропустив це.

«Динамо» — «Сталь». Олександр Дердо не завжди був сконцентрований. На 6-й хвилині Гонсалес рукою відмахнувся і поцілив у обличчя суперника, але арбітр цього не побачив. На 43-й хвилині після удару зі штрафного Мораєс виставив руку і зіграв ліктем. Елементарна гра рукою, але Дердо це пропустив, бо, очевидно, не контролював ситуацію. Воронін добре грав проти Ярмоленка, але наприкінці гри затримав опонента, і не отримав за це картку. Арбітру треба бути послідовнішим.

X