Чечеру — 42: один із рекордсменів УПЛ, який провів понад 300 матчів за Металург, святкує день народження

Переглядів 1160
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
Чечеру — 42: один із рекордсменів УПЛ, який провів понад 300 матчів за Металург, святкує день народження
В'ячеслав Чечер. Фото: Google
Один із рекордсменів Української Прем’єр-ліги В’ячеслав Чечер сьогодні святкує день народження. Центральний захисник відіграв понад 300 матчів за донецький Металург.

1980 рік — у Миколаєві народився Чечер, який зіграв за збірну України п'ять матчів. Дебют припав на товариський поєдинок із Лівією (1:1) 18 лютого 2004 року. Захисник замінив ще одного новачка збірної, Сергія Симоненка, у середині другого тайму вже після обох голів. 

За національну команду Чечер зіграв лише в одному матчі кваліфікацій — 13 жовтня того ж року з Грузією (2:0) у відборі ЧС-2006. 

Юнацька кар'єра Чечера розпочиналася у рідному місті, а завершилася у школі Дніпро-75. Шлях у професійному футболі В'ячеслав розпочав у Кривбасі. 

Незабаром захисник опинився у донецькому Металургу, за який у підсумку відіграв понад три сотні матчів. Після цього Чечер міг опинитись у Кубані, але вирушив до Карпат, де, втім, надовго не затримався.

 З літа 2015 року футболіст грав у Зорі. Залишив клуб влітку 2019 року після закінчення контракту, зупинившись на позначці 410 матчів у чемпіонаті України.

Посідає третє місце у загальному реєстрі гвардійців елітного дивізіону після Шовковського та Шелаєва.

 

X