Челсі виплатить УЄФА солідний штраф: стало відомо, за що покарали клуб Мудрика

Переглядів 22258
Дмитро Котков Дмитро Котков
2 голоси
Челсі виплатить УЄФА солідний штраф: стало відомо, за що покарали клуб Мудрика
Стемфорд Брідж. Фото: Google
Десять мільйонів євро має заплатити на користь УЄФА лондонський Челсі у зв'язку з тим, що були порушені правила під час фінансової звітності за президентства Романа Абрамовича.

Слідча палата фінансового контролю за клубами (CFCB) завершила розгляд справи проти Челсі і дійшла висновку, що лондонський клуб порушив правила УЄФА щодо ліцензування і фінансового фейр-плей в результаті подання неповної фінансової звітності.

Після продажу клубу в травні 2022 року новий власник Челсі Тодд Боелі виявив і завчасно повідомив УЄФА про випадки потенційно неповної фінансової звітності, що траплялися за часів попереднього власника Романа Абрамовича. Мова йшла про транзакції у період з 2012 по 2019 роки.

Після оцінки ситуації, з урахуванням строку позовної давності, слідча палата CFCB уклала мирову угоду з «аристократами», які погодилися сплатити фінансовий внесок у розмірі десяти мільйонів євро для повного врегулювання заявлених питань.

  • У рамках підготовки до нового сезону Челсі виграв у Рексема (5:0) та Брайтона (4:3) з голом Михайла Мудрика. Також лондонці розписали мирову з Ньюкаслом (1:1). 
  • Команда Маурісіо Почеттіно зіграє ще з Фулгемом (30.07) та з дортмундською Боруссією (03.08).
  • Новий сезон для колектива Мудрика розпочнеться поєдинком АПЛ проти Ліверпуля (13.08).