Чи можуть отримати повістки Мудрик, Циганков, Забарний та інші футболісти? Відповідає спортивний адвокат

Переглядів 4063
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
Чи можуть отримати повістки Мудрик, Циганков, Забарний та інші футболісти? Відповідає спортивний адвокат
Михайло Мудрик. Фото: Челсі
Ілля Скоропашкін, що є спортивним адвокатом, розповів про можливу відповідальність для військовозобов'язаних футболістів, які під час війни виїхали грати за кордон.

Окремою категорією серед військовозобов'язаних футболістів є ті, хто виїхав грати за кордон під час війни. Також це стосується наших зіркових виконавців:

  • Михайло Мудрик із Шахтаря в Челсі;
  • Віктор Циганков із Динамо до Жирони;
  • Ілля Забарний з Динамо до Борнмута.

Виявляється, ці футболісти теж можуть отримати повістки, навіть не знаходячись в Україні, але для цього спочатку футболістові потрібно стати на консульський облік.

«Щоб посольство вручило повістку, необхідно мати на це письмове розпорядження від центру комплектації, чи то від СБУ, чи то від Служби зовнішньої розвідки. Таке розпорядження видають щодо конкретної військовозобов'язаної особи, яка перебуває на консульському обліку у такій дипломатичній установі.

А ось стати на консульський облік – справа на сьогодні де-факто добровільна, ще й платна», – розповів Скоропашкін ексклюзивно для FanDay.net.

При цьому якщо футболіст не стане на консульський облік, то притягнути його до відповідальності за це не вийде через недосконалість дипломатичних процедур.