Чи реабілітується Шахтар за 1:7 із Фейєнордом у грі з Рухом? Прогноз і анонс на матч УПЛ

Переглядів 605
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Чи реабілітується Шахтар за 1:7 із Фейєнордом у грі з Рухом? Прогноз і анонс на матч УПЛ
Гравці Шахтаря. Фото: ФК Шахтар
Ексклюзивний анонс заключного матчу 18-го туру УПЛ Шахтар – Рух спеціально для вас на «УФ».

19 березня відбудеться заключний поєдинок 18 туру УПЛ. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матч Шахтар ‒ Рух. Де дивитися, що дає цей матч, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Шахтар (Донецьк) – Рух (Львів)

19 березня. 15:00. м. Львів. «Арена Львів»

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – Роман Дідик (Рух)

Заключний поєдинок УПЛ перед паузою на матчі збірних відбудеться у Львові, де Шахтар зустрінеться з Рухом. Чи подарують нам команди видовищну гру перед двотижневою перервою у чемпіонаті України – давайте розбиратися.

• Донеччани відчули себе харківським Металістом 1925.

Шахтар у четвер вилетів з Ліги Європи, поступившись у Роттердамі місцевому Фейєнорду з рахунком 1:7. До речі, харків’яни у твіттері вже встигли відреагувати на цю поразку «гірників». І смішно, і грішно. 

Українські вболівальники не очікували такого рахунку в матчі-відповіді, адже після першої зустрічі були сподівання на прохід. Однак у роттердамців у цей вечір залітало абсолютно все та навіть більше. За показниками xG, Фейє награв на 1.71 забитий м’яч, Шахтар у свою чергу – 0.62. Тобто логічний рахунок поєдинку мав бути 2:1, але футбольна фортуна повернулась до помаранчево-чорних іншим боком. 

• Шахтар – лідер УПЛ із матчем у запасі

Тепер команда Ігоря Йовичевича цілком і повністю може зосередитися на внутрішньому чемпіонаті, де справи у Шахтаря йдуть чудово. Перед початком 18 туру донеччани очолюють турнірну таблицю УПЛ, маючи у своєму активі 39 очок. На три бали «гірники» випереджають найближчого переслідувача Дніпро-1. 

Донецька команда поступилась лише одного разу в цьому сезоні у рамках української Прем’єр-ліги. Сталося це в матчі з дніпровцями (1:2). Крім того, у Шахтаря три нічиїх і дванадцять перемог. Підопічні Йовичевича найкраще атакують і обороняються серед усіх 16 клубів УПЛ. Лише 12 пропущених м’ячів, у той час, як забили “помаранчево-чорні” – 43. Найкращим бомбардиром команди є Данило Сікан. На його рахунку вісім голів. 

Після міжнародної паузи Шахтар проведе матчі з Чорноморцем і Металістом. Також у «гірників» є гра в запасі проти Львова, але наразі дата проведення перенесеного поєдинку шостого туру невідома.

• У Руху починається дуже складний календар

Рух у минулому турі програв Колосу 0:1, пропустивши єдиний м’яч у грі на 64 хвилині. Тим самим рухівці перервали свою чотириматчеву безпрограшну серію. Перед початком 18 туру жовто-чорні знаходяться на 12 місці. У їхньому активі чотири перемоги, п’ять нічиїх і сім поразок. Різниця забитих і пропущених – 19:24. Підопічні Леоніда Кучука набрали 17 залікових балів у цьому сезоні. Найкращим бомбардиром Руху є Таллес Бренер. На рахунку бразильського форварда п’ять голів. Однак востаннє бразилець забивав ще 16 жовтня у ворота Дніпра-1. 

Таллес Бренер. Фото: ФК Рух

Після матчів збірних на команду Кучука очікує дуже складний календар: Зоря, Верес, Динамо, Дніпро-1, Ворскла. Рухівцям потрібно покращувати своє турнірне становище, щоб наприкінці травня уникнути неприємної боротьби за виживання. Проте зробити це в найближчих турах буде доволі складно. Можливо, білоруському фахівцю вдасться чимось здивувати своїх суперників. Відповідь на це дізнаємось вже у квітні. 

• Шахтар втрачав Мудрика ще в матчі з Рухом, і тепер буде ослабленим

У першому колі Шахтар зумів вирвати перемогу в матчі проти Руху. Жовто-чорні практично весь матч оборонялись, при тому, що донеччани були вдесятьох з 35 хвилини гри. Пряму червону картку отримав нині гравець Челсі Михайло Мудрик. Однак саме «гірники» здобули три очки в цій грі. Автором переможного голу став Юхим Конопля. 

Проте у неділю правий фулбек не зіграє. Конопля отримав травму і тепер пропускатиме матч збірної України проти Англії. Також у лазарет донеччан вибув Олександр Зубков. Крім того, досі травмований лівий захисник Віктор Корнієнко. І під питанням участь у недільній грі Мар’яна Шведа, який не потрапив у заявку на Фейєнорд, при тому, що вже встиг відновитися після ушкодження і навіть забити м’яч у ворота Кривбасу в минулому турі. 

• У Кучука теж є вагома втрата

Леонід Кучук теж має проблеми зі складом, але набагато менші. Проти Шахтаря не зіграє захисник Руху Роман Дідик. Центрбек рухівців отримав четверту жовту картку в цьому сезоні у попередньому турі. Тому тепер Дідик змушений пропустити одну гру через дискваліфікацію. Варто відзначити, що на його рахунку є один забитий м’яч у цьому сезоні. Він забивав у ворота Вереса м’яч, який приніс його команді нічию 2:2. У цьому сезоні Дідик провів 13 матчів у футболці Руху, тому для Кучука це доволі вагома втрата на двобій з «гірниками». 

Історія зустрічей – 5: +4=1‒0; 10:2

Майбутній герой матчу – Данило Сікан

21-річний нападник донецького Шахтаря Данило Сікан є найкращим бомбардиром своєї команди прямо зараз. У рамках УПЛ форвард забив вісім м’ячів і йде в топ-5 найкращих голеадорів. Однак у минулих двох поєдинках в чемпіонаті України Сікан ішов із поля без забитих м’ячів. Настав час повертатися у гонку за золоту бутсу УПЛ. Матч проти Руху – чудова можливість для того, щоб покращити свою статистику.

Данило Сікан. Фото: ФК Шахтар

Прогноз на гру: Шахтар – Рух – ТБ 2.5 – 1.58

Шахтар вийде на матч проти Руху дуже злим після фіаско у Роттердамі. «Гірники» повинні перемагати рухівців у неділю і робити це переконливо, щоб вболівальники донецької команди якомога швидше забули ганебні 1:7. Тому очікуємо відкритий і результативний футбол у виконанні, як мінімум, помаранчево-чорних. Рух буде закриватися, намагаючись грати на відбій, але підопічні Йовичевича повинні зламувати оборону жовто-чорних і піти на двохтижневу паузу в гарному настрої. Букмекерська контора Favbet дає непоганий коефіцієнт на те, що в матчі Шахтар – Рух буде забито мінімум три м’ячі – 1.58. 

X