Чи створить Інгулець сенсацію? Битва лідерів. Прогноз і анонс на матчі УПЛ. На кого поставити у суботу?

Переглядів 5391
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
Чи створить Інгулець сенсацію? Битва лідерів. Прогноз і анонс на матчі УПЛ. На кого поставити у суботу?
Сергій Лавриненко. Фото: Інгулець
Ексклюзивний анонс чотирьох матчів 11-го туру УПЛ Зоря ‒ Металіст, Олександрія – Колос, Шахтар – Інгулець та Металіст 1925 – Верес спеціально для вас на «УФ».

5-го листопада відбудеться чотири поєдинки 11-го туру УПЛ. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матчі Зоря ‒ Металіст, Олександрія – Колос, Шахтар – Інгулець та Металіст 1925 – Верес. Де дивитися, що дають ці матчі, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Зоря – Металіст

5 листопада. 13:00. м. Київ. Стадіон “Динамо” ім. В. Лобановського

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – Данило Книш і Максим Прядун (Металіст)

Луганська Зоря у Києві зіграє проти харківського Металіста. Безумовно, що це один із центральних матчів 11-го туру УПЛ. Інший відбудеться в Олександрії, де місцева команда зустрінеться з ковалівським Колосом. Перед початком 11-го туру Зоря знаходиться на третьому місці з 19-ма балами в активі. Крім того, підопічні Патріка ван Леувена набрали хорошу переможну ходу. Попередні три поєдинки луганці виграли із загальним рахунком 8:0. Їхніми жертвами стали Чорноморець, Верес і Металіст 1925. 

Загалом Зоря провела дев’ять турів з десяти. У них є один матч у запасі проти Колоса. Різниця забитих і пропущених – 20:13. Більше, ніж Зоря, забив лише Дніпро-1 (21). “Мужики” доволі багато пропустили, як для команди, яка є лідером чемпіонату. Серед топ-5 клубів турнірної таблиці вони пропустили найбільше м’ячів. Причиною такої негативної статистика стали перші шість турів, у яких Зоря пропускала в кожному з матчів. Однак нідерландський фахівець нарешті зміг достукатися до своїх захисників і воротаря Дмитра Мацапури, і тепер “суха” серія луганської команди становить 270 хвилин. 

У Зорі лише одна нічия в цьому сезоні здобута в матчі проти криворізького Кривбаса. Два матчі луганці програли та ще шість виграли. Також по одній нічиї в Дніпра-1 та київського Динамо. 

У минулому турі Зоря впевнено переграла харківський Металіст 1925 з рахунком 3:0 завдяки голам В’ячеслав Чурка, Дениса Нагнойного та Максима Імерекова. На луганську команду крім перенесеного матчу з Колосом і суботньої гри проти Металіста, очікує ще чотири матчі. Команда ван Леувена зіграє проти Інгульця, Шахтаря, Олександрії та Минаю. Як мінімум шість балів з дванадцяти, Зоря повинна заробляти за цих чотири поєдинки. 

Харківський Металіст розташувався на шостому місці та в них 14 очок. Однак у останніх двох поєдинках команда Олега Ратія не вражає. Якщо поразка від Дніпра-1 була очікуваною, то ось нічия в минулому турі проти ФК Львів стала несподіванкою. Все складалося для харків’ян добре, адже вже на дев’ятій хвилині матчу завдяки голу Максима Прядуна, вони вийшли вперед. А забитий м’яч у ворота львів’ян для Прядуна став шостим у цьому сезоні. 25-річний форвард у цій зустрічі з потенційного героя гри перетворився на антигероя. Спочатку на 38-й хвилині Максим отримав жовту картку, а вже у другому таймі на 62-й хвилині Прядун побачив перед собою червоне світло. На заключні 30 хвилин він залишив свою команду вдесятьох, чим і скористався Львів, забивши м’яч на 78-й хвилині. 

Крім Прядуна, у матчі проти Зорі Олег Ратій не може розраховувати ще на Данила Книша. Півзахисник відбуває дискваліфікацію за червону картку в грі проти Дніпра-1. У луганської Зорі дискваліфікованих гравців на суботній поєдинок немає. 

Також у Металіста є проблеми з обороною. Чудово підкреслює цей факт – 15 пропущених м’ячів у дев’яти турах. Це найбільший показник з усіх команд з топ-10. Харківський клуб ще має матч у запасі проти київського Динамо. Крім того, харків’яни зіграють ще проти Металіста 1925, Кривбаса, Минаю та Чорноморця. 

Історія зустрічей – 50: +12, =12, -26; 54:95

Майбутній герой матчу – Дмитро Мацапура

22-річний голкіпер луганської Зорі Дмитро Мацапура не дуже вдало розпочав сезон. Адже пропускав м’ячі у шести турах поспіль. Проте зараз Мацапура як і весь колектив Зорі грає надійніше і тримає власні ворота на замку вже протягом трьох матчів. Оскільки у Металіста не буде Максима Прядуна, їхньої головної сили в атаці, то цілком реально, що Мацапура проведе ще один “сухий” матч. Головне самому не привезти.  

Прогноз на гру: Зоря – Металіст – П1 – 1.82

Луганська Зоря вважається фаворитом у матчі проти харківського Металіста. Зокрема, це через вдалу триматчеву серію луганців і негативні результати харків’ян у останніх поєдинках. Букмекерська контора Favbet дає коефіцієнт 1.82 на те, що Зоря здобуде три очки у цьому протистоянні.  

Олександрія – Колос

5 листопада. 13:00. м. Олександрія. Стадіон “Ніка”

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – відсутні

Ще в одному центральному матчі 11-го туру між собою зіграють Олександрія та Колос. Обидві команди йдуть у верхній частині турнірної таблиці. Перед початком 11-го туру команда під керівництвом Гури на четвертому місці з 17-ма балами в активі. Проте у них є два матчі в запасі: проти Дніпра-1 і харківського Металіста 1925. 

У попередньому турі олександрійці протистояли донецькому Шахтарю. Попри те, що поєдинок зупинили на 40-й хвилині через повітряну тривогу, яка тривала майже півтори години, Олександрія зуміла зачепитися за нічию. Більше того саме команда Юрія Гури відкрила рахунок, але згодом двічі пропустили. Однак наприкінці зустрічі зусиллями Олександра Демченка вибороли нічию з рахунком 2:2.

Взагалі Олександрія дуже впевнено виступає в цьому сезоні. Вони зазнали лише однієї поразки від Металіста. Ще два рази зіграли внічию та у п’ятьох матчах святкували перемоги. Безпрограшна серія “жовто-чорних” налічує вже п’ять поєдинків. Єдина поразка була зафіксована ще 5-го вересня. Жовтень підопічні Гури пройшли без поразок. У листопаді на Олександрію очікують важкі матчі. Крім поєдинку проти Колоса, олександрійці ще мають зіграти проти Динамо, Вереса, Зорі, Дніпра-1 та Руху. Ще цікаво, коли відбудеться перенесена гра 6-го туру проти харківського Металіста 1925. Наразі точної дати проведення матчу немає. 

Ще в Олександрії триває доволі нестандартна серія, яка розпочалась ще 2-го жовтня. В останніх чотирьох матчах Олександрія забивала по два м’ячі в кожному з поєдинків. Навіть донецькому Шахтарю. Найкращим її бомбардиром є Андрій Цуріков, на рахунку якого вже чотири влучні удари в цьому сезоні.  

Ковалівський Колос у минулому турі перервав серію без перемог, яка налічувала чотири матчі. Підопічні Ярослава Вишняка вдома здолали рівненський Верес з рахунком 2:0, забивши двічі вже у другому таймі. Авторами голів стали Олег Ільїн і Сергій Чоботенко. Завдяки цим трьом балам ковалівці перед початком 11-го туру є сусідами Олександрії по турнірній таблиці, у Колоса 15 очок. Тому якщо вони переможуть в суботньому поєдинку, то обійдуть олександрійців і випереджатимуть їх на один пункт, як мінімум до наступного туру.

Ковалівська команда грає в дуже обережний футбол. Цьому свідчить їхня різниця забитих і пропущених – 8:7. Серед усіх клубів, які зараз йдуть у верхній частині турнірної таблиці, в Колоса найменше забитих м’ячів. Проте вони й мало пропускають. Менше, ніж Євген Волинець у топ-8 команд УПЛ пропустив лише Макс Валеф з Дніпра-1 (4) і Анатолій Трубін з Шахтаря (5). 

У Колоса є матч у запасі проти луганської Зорі. Крім цього поєдинку, ковалівці ще зіграють проти Дніпра-1, Динамо, Ворскли та Львова. Календар не є простим, але саме після цих матчів стане відомо, чи дійсно команда Ярослава Вишняка здатна претендувати на єврокубкові місця. 

Історія зустрічей – 9: +2, =3, -4; 10:13

Майбутній герой матчу – Андрій Цуріков

Чи міг Юрій Гура чи хтось інший з Олександрії подумати, що найкращим бомбардиром команди після десяти турів буде лівий захисник. Андрій Цуріков є лідером і незамінним гравцем у команді Гури. Дуже потужний фулбек з хорошою швидкістю і сильним ударом. Цуріков забивав у двох попередніх поєдинках за Олександрію. У матчі проти Колоса Андрій матиме змогу продовжити свою серію голів. 

Прогноз на гру: Олександрія – Колос – П1 – 2.03

Важливим фактором цього поєдинку буде те, що матч відбудеться в Олександрії на стадіоні “Ніка”. Звичайно, що гра буде без вболівальників, але на рідному стадіоні завжди грати комфортніше та легше. Колос це чудово знає, адже проводить свої матчі у Ковалівці. Олександрія перебуває у чудовій формі та останні зустрічі чудово це підкреслюють. Вони повинні перемагати в себе вдома у Колоса, який в цьому сезоні є нестабільним клубом. Букмекерська контора Favbet на перемогу Олександрії дає коефіцієнт 2.03.   

Шахтар – Інгулець

5 листопада. 15:00. м. Львів. Стадіон “Арена Львів”

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – Лукас Тейлор (Шахтар) та Артем Смоляков (Інгулець)

В 11-му турі УПЛ донецький Шахтар на “Арені Львів” прийматиме Інгулець. В середу “гірники” програли РБ Лейпцигу з рахунком 0:4. І таким чином команда Ігоря Йовічевича не змогла кваліфікуватися до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Навесні донеччани продовжать свої виступи в Лізі Європи, розпочинаючи з 1/16 фіналу. 

У чемпіонаті в Шахтаря справи йдуть непогано. Вони перебувають на другій сходинці станом на 4-е листопада. Відстань від Дніпра-1 – п’ять очок. Донеччанам треба намагатися відіграти цей гандикап ще у першому колі. Тому те, що завершився груповий етап Ліги чемпіонів це безумовно на руку “Шахті”. Однак і Ліга конференцій теж пішла на зимову перерву і Дніпро-1 матиме змогу сконцентруватися на внутрішньому чемпіонаті. У Шахтаря є два матчі в запасі: проти Минаю та ФК Львів. 

А також нас ще очікує очне протистояння між Дніпром-1 і Шахтарем. У дніпровців на одну гру в запасі менше, ніж у “гірників”. Команді Олександра Кучера треба буде зіграти ще з Олександрією. Тому якщо “Шахта” виграє всі матчі, які залишилися в цьому році, то на зимову перерву підуть в статусі чемпіонів. Проте календар у донецької команди непростий. Після Інгульця на “помаранчево-чорних” очікують матчі проти Вереса, Зорі, Дніпра-1 та Ворскли. А також два перенесених поєдинки з Минаєм і Львовом.  

Шахтар у цьому сезоні втратив очки в першому турі проти Металіста 1925, зігравши в нульову нічию. Крім того, в минулому матчі на останніх хвилинах втратили перемогу з Олександрією. Йовічевич прекрасно розуміє, що втрачати очки в цьому році вже не можна. 

Також у “Шахти” триває семиматчева гольова серія. У попередніх семи поєдинках в рамках УПЛ “гірники” забивали, як мінімум один м’яч у кожній грі. Якщо не станеться дива, то в матчі проти Інгульця ця серія продовжиться. Ігор Йовічевич не може розраховувати на дискваліфікованого Лукаса Тейлора в суботу. Бразилець отримав дві жовті картки в попередньому турі проти Олександрії. А ось Інгульцю не допоможе 19-річний півзахисник Артем Смоляков, який у минулому турі проти Кривбасу був нагороджений двома жовтими картками. 

Інгулець є одним із аутсайдерів УПЛ. Команда перебуває на 15-му місці, а в графі “перемоги” у них стоїть “нуль”. Лише чотири очки зуміли здобути підопічні Сергія Лавриненка. Вони поділили залікові бали з Чорноморцем, Металістом, Колосом і Дніпром-1. А поступилися Олександрії, Минаю, Ворсклі та Кривбасу. Інгулець має два матчі в запасі: проти київського Динамо та Руху. Крім перенесених поєдинків, команда з Петрового ще повинна зіграти проти Зорі, Металіста 1925, Львова та Вереса. Лише два клуби ще не перемагали в цьому сезоні: це Чорноморець та Інгулець. Зрозуміло, що рано чи пізно будь-яка серія завершується. Проте навряд чи це станеться цієї суботи.

Не додає оптимізму Інгульцю той факт, що вони провели п’ять матчів проти Шахтаря у своїй історії та жодного разу не здобули навіть нічиєї. Усі поєдинки Інгулець програв із загальним рахунком 11:1. Автором єдиного забитого м’яча у ворота “гірників” за команду з Петрового є 22-річний представник Нігерії Майкл Стефан. Зараз форвард виступає за єгипетський клуб Вади Дегла.   

Історія зустрічей – 5: +5, =0, -0; 11:1

Майбутній герой матчу – Михайло Мудрик

У матчі проти Лейпцига Мудрик перервав свою чотириматчеву серію забитих м’ячів у всіх турнірах. Однак в УПЛ українець забивав у попередніх трьох поєдинках. Загалом на рахунку Мудрика в цьому сезоні вже сім голів і стільки ж результативних передач у двох турнірах: УПЛ і ЛЧ. Суто в чемпіонаті України Мудрик за сім зіграних матчів забив чотири м’ячі та віддав п’ять асистів. Зустріч проти Інгульця – чудовий шанс покращити свою статистику. 

Прогноз на гру: Шахтар – Інгулець – ТБ 2.5 – 1.63

Хороша ставка на матч між Шахтарем та Інгульцем – тотал голів більше 2.5. Донеччани після поразки у Варшаві прагнутимуть реабілітуватися перед своїми вболівальниками та зіграють у відкритий футбол з Інгульцем. А команда Сергія Лавриненка в свою чергу намагатиметься реалізовувати потенційні контратаки. Нас очікує видовищний та атакуючий футбол. Букмекерська контора Favbet дає коефіцієнт 1.63 на те, що в цьому протистоянні буде забито, як мінімум три м’ячі. 

Металіст 1925 – Верес

5 листопада. 15:00. м. Київ. НСК “Олімпійський”

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – відсутні

У Києві на “Олімпійському” харківський Металіст 1925 зіграє проти рівненського Вереса. Обидві команди непогано розпочали сезон, але зараз у них пішов спад і негативні результати. Розпочнемо з Металіста 1925. 

Харків’яни здобули лише дві перемоги в цьому сезоні, обігравши Ворсклу та Колос. Ще чотири рази вони зіграли внічию і три матчі програли. Нещодавно клуб очолили Олег Голодюк і Едмар Галовський, які прийшли на зміну Валерію Кривенцову. Однак після двох проведених турів під їхнім керівництвом Металіст 1925 ще не перемагав. 

Спочатку зіграли внічию з Рухом, а в минулому турі були розгромлені луганською Зорею з рахунком 0:3. Загалом харківська команда вже чотири матчі поспіль завершує без перемог. Крім того, у кожному з тих чотирьох поєдинках харків’яни пропускали мінімум один м’яч. Остання перемога була ще 30-го вересня над Колосом (2:0). Таким чином перед 11-им туром Металіст 1925 посідає десяту сходинку в турнірній таблиці з десятьма балами. 

У Металіста 1925 є матч у запасі проти Олександрії. Також підопічні Едмара та Голодюка у цьому році зіграють ще проти Металіста, Інгульця, Кривбаса та Динамо. Шанси на те, щоб здобути бодай одну перемогу в наступних поєдинках у харківського колективу є. За єврокубки харків’янам буде важко зачепитися, але зайняти місце в першій десятці цілком реально. 

Рівненський Верес конкретно забуксував у попередніх двох турах. Спочатку “червоно-чорні” вдома програли луганській Зорі з рахунком 0:1, а у минулому турі на виїзді поступилися ковалівському Колосу (0:2). Команда Юрія Вірта вже два матчі поспіль не може забити м’яч у ворота суперника. Остання перемога Вереса була 18-го жовтня проти ФК Львів з рахунком 3:1. 

Через дві поразки поспіль рівняни опинились на 7-му місці, в їхньому активі 14 очок. Однак є одна важлива деталь. Лише дві команди з 16-ти провели всі десять турів і не мають матчів у запасі, це полтавська Ворскла і рівненський Верес. Тому “вовкам” не можна втрачати очки, якщо у них є мета – поборотися за єврокубки. На Верес ще очікують поєдинки проти Шахтаря, Олександрії, Динамо та Інгульця. Тому здобути перемогу над Металістом 1925 перед грою з “Шахтою” є дуже важливо для Вірта і Ко. 

Загалом рівненська команда здобула чотири перемоги в цьому сезоні та стільки ж матчів програли. І двічі зіграли внічию. Цікаво, що в обидвох нічийних поєдинках Верес перемагав і втрачав три очки по ходу другої половини зустрічі. “Червоно-чорні” поступились Дніпру-1, Металісту, Зорі та Колосу. Тобто командам, які є прямими конкурентам рівнян за топ-4. 

З цих невдач напрошується висновок, що проти рівних суперників або сильніших, Верес грати не вміє. Підопічні Вірта здобули перемоги над Чорноморцем, Ворсклою, Кривбасом і Львовом. Усі ці чотири команди йдуть перед початком 11-го туру йдуть нижче в турнірній таблиці. ніж Верес. 

У харківського Металіста 1925 і рівненського Вереса перед очним протистоянням немає дискваліфікованих гравців. 

Історія зустрічей – 3: +1, =1, -1; 4:3

Майбутній герой матчу – Юрій Вірт

Відстань між цими командами – чотири очки. Нас очікує дуже важкий поєдинок, де буде багато боротьби, тактики та інших речей. Юрій Вірт є досвідченіший тренер, ніж Едмар і Голодюк, які зараз очолюють Металіст 1925. Після двох поразок Вересу треба зібратися насамперед у психологічному плані. Вірт вміє налаштувати команду перед матчем і додати мотивації. У свою чергу Голодюк і Едмар лише розпочинають свою тренерську кар’єру та їм треба час на те, щоб знайти свою гру. 

Прогноз на гру: Металіст 1925 – Верес – Ф2 (0) – 1.73

Для обидвох команд це є дуже важливий матч, адже вже кінцівка першого колу і треба набирати очки, щоб на зимову перерву піти з хорошим настроєм і якомога вище у турнірній таблиці. Голодюк і Едмар пробують себе в ролі тренерів, але наразі не дуже вдається. Їм потрібен буде час на те, щоб дати результат. Вірт у цьому плані досвідченіший, тому це головна перевага Вереса перед грою проти Металіста 1925. Букмекерська контора Favbet дає хороший коефіцієнт на нульову фору на Верес – 1.73. Якщо рівняни переможуть, то ставка зайде, якщо буде нічия, то відбудеться повернення коштів.