Чи треба було переносити?

Переглядів 154
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Через події в країні перший весняний тур чемпіонату відтермінований на невизначений час. «УФ» збирає всі точки зору із цього приводу

У редакції розділилися думки щодо ухваленого рішення про перенесення 19-го туру прем’єр-ліги. Із одного боку, на рішенні футбольних органів позначилися трагічні події й напружена ситуація в країні. Ще до оприлюднення цієї ухвали кілька спортивних журналістів виступили з ініціативою взагалі на місяць перенести початок весняної частини. З іншого боку, футбол міг стати символом об’єднання людей. До того ж, цього літа відбудеться чемпіонат світу в Бразилії, куди вирушить група іноземних футболістів, які виступають у нашій першос­ті. Тому є межі, за які дирекція прем’єр-ліги не може виходити, визначаючи нову дату для перенесеного туру. Як виходитимуть із цієї ситуації, невідомо. Тим часом, розділилися думки й у відомих фахівців.

— Наскільки знаю, можуть перенести й другий весняний тур чемпіонату, — сказав учора «УФ» Йожеф Сабо. — Якщо хочете знати мою думку, не треба було нічого переносити. Переконаний, що небезпека вже минула, ситуа­ція в країні стабілізується. Особисто мені хотілося, щоби весняні тури прем’єр-ліги поновилися в раніше визначений час.

— Разом із командою хотіли зіграти в Києві в першому турі після зимової перерви, — зазначив Мірча Луческу в інтерв’ю прес-службі донеччан. — Ніяких проблем. Хотілося би, навпаки, щоби футбол стабілізував ситуацію, а люди думали про нормальні життєві речі, такі, як спорт і футбол.

— Як громадянин України й людина, я сумую у ці дні, — сказав тренер «Говерли» В’ячеслав Грозний одному з видань. — Можна вести діалог, можна сваритися, не сприймати позицію іншої людини. Але людське життя — понад усе. На мій погляд, було би логічно кілька перших турів чемпіонату перенести на пізніший термін. Тому що люди в країні тужать за тими, хто загинув за незалежність. І в такій ситуації футбол недоречний. Не думаю, що вболівальники прийдуть на футбол. Людям не до цього. Функціонери це розуміють краще за мене. Треба підтримати сім’ї загиблих. Не хочу, щоби подібне відбувалося в Росії або якійсь іншій краї­ні світу. Треба всім заспокоїтися. Сьогодні ніхто не може гарантувати порядок і безпеку, в тому числі пересування по країні. Можуть трапитися провокації. Збірна України не потрапила на чемпіонат світу, тому немає необхідності 18 травня закінчувати внутрішній чемпіонат. Можемо й пізніше це зробити. Ми прилетіли з Туреччини. В Ужгороді ніде тренуватися, мокрі поля, можемо їх зіпсувати.

Сергій ТАЛИМОНЧИК.

X