«Чому працює лише одна машина із трьох?»: Вацко розкритикував УАФ та УПЛ за відсутність VAR на матчах

Переглядів 1105
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Чому працює лише одна машина із трьох?»: Вацко розкритикував УАФ та УПЛ за відсутність VAR на матчах
Віктор Вацко. Фото: Google
Відомий футбольний коментатор та журналіст Віктор Вацко проявив обурення відсутністю системи відеоповторів VAR на ключових матчах чемпіонату України з футболу.

Поєдинок 13-го туру УПЛ між Шахтарем та Зорею (2:2) проводився без VAR. Під час цього матчу було три спірні епізоди, які можна було б переглянути під час матчу, але системи відеоповторів не було.

Коментатор заявив, що зараз два автомобілі використовуються УАФ не за своїм значенням – один працює на матчах у Румунії, а інший як телевізійна станція.

«Навіщо було купувати три машини, у тому числі витрачати гроші наших клубів, якщо ми добровільно відмовляємось від їхнього використання. У футбольних кулуарах ходять чутки, що одну машину віддали в оренду до Румунії. Інша машина VAR використовується як телевізійна пересувна станція. Чому працює лише одна машина із трьох?».

Віктор Вацко не розуміє, з якою метою в Україні є три машини VAR, але в чемпіонаті використовується лише один автомобіль.

«Вартість однієї машини – 300 тисяч євро. Ми Швейцарія? Ми Англія? Що можемо дозволити собі такі гроші? 600 тисяч євро, нахр*н вони нам потрібні, це хіба гроші для нас, чи що? Може, ми колекціонери, і нам важливо, щоб було багато машин?», – заявив Вацко в ефірі авторської передачі на ютубі.

Нагадаємо, раніше була інформація від УАФ, що в кожному турі буде використано лише один автомобіль з VAR. Машини, що залишилися, клуби можуть брати в оренду і задіяти за свій бюджет.

X