Чому у Мудрика контракт в Челсі на 8,5 років? Експерт пояснив, які ризики для клубу несе подібна угода

Переглядів 1404
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
Чому у Мудрика контракт в Челсі на 8,5 років? Експерт пояснив, які ризики для клубу несе подібна угода
Михайло Мудрик. Фото: Челсі
Півзахисник Михайло Мудрік став черговим молодим гравцем, який підписав довгострокову угоду із Челсі. Хавбек збірної України перейшов до табору синіх за 100 (70+30) мільйонів євро.

Марк Кукурелья, Давид Фофана, Рахім Стерлінг, Чезаре Касадей отримали контракти на 6 років, Уеслі Фофана оформив угоду на 7 років, Бенуа Бадьяшіль підписав договір на 7,5 років, а Михайла Мудрика підписано на нереальні 8,5 років.

Футбольний фінансовий експерт Кіран Магуайр в ефірі Sky Sports News пояснив, що стоїть за стратегією Челсі і чи не загрожують клубу проблеми через фінансовий фейр-плей.

«Челсі вирішив розподілити витрати, підписавши з гравцями тривалі контракти. Так, давши контракт Мудрику на вісім з половиною років, з метою бухгалтерського обліку та ФФП береться вартість 88 мільйонів фунтів і ділиться на вісім з половиною років, і виходить трохи більше 10 мільйонів фунтів на рік».

При цьому тривалі контракти з футболістами, на думку експерта, несуть як плюс для клубу, так і великий ризик. А гравцям буде важче покинути команду.

«Якщо гравці розвиваються та досягають успіху, це дає клубу захист від інтересу інших команд. Зворотний бік полягає в тому, що якщо він не виявить себе, то виникнуть складнощі, пов'язані з його високою зарплатою, ви будете зобов'язані платити її протягом наступних шести, семи чи восьми років».

Крім того, у Челсі можуть бути проблеми у разі непотраплення до Ліги чемпіонів, унаслідок чого клуб серйозно втратить у фінансовому плані. На даний момент сині відстають від топ-4 на 10 очок, але можуть зіграти у наступному розіграші, вигравши її цього сезону. У 1/8 фіналу вони зіграють із Борусією Д.

Відзначимо, що зарплатня Мудрика у стані синіх становитиме сім з половиною мільйонів євро на рік. Грати в Челсі він буде номером «15».

X