ЧС-2022: Іран здобув першу перемогу на Мундіалі, дотиснувши Вельс в компенсований час

Переглядів 1700
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
1 голос
ЧС-2022: Іран здобув першу перемогу на Мундіалі, дотиснувши Вельс в компенсований час
Вельс – Іран. Фото: Google
Шостий ігровий день на ЧС-2022 відкривав поєдинок між збірними Вельсу та Ірану. Гра завершилася з рахунком 2:0 на користь команди Карлуша Кейруша.

Кривдники збірної України у відборі на цьогорічний ЧС після нічиєї з США (1:1) у першому турі сподівалися розжитися трьома балами проти Ірану, який після програшу Англії (2:6) не збирався складати зброї.

У першому таймі Іран мав виходити вперед після забитого голу, але рефері після консультацій VAR скасував взяття воріт Голізадеха.

Ключові події в матчі трапилися в заключні хвилини протистояння. Після вилучення голкіпера збірної Вельсу Вейна Хеннесі перед командою Роберта Пейджа постало завдання втримати нічию, граючи в меншості.

Дев'яти доданих хвилин до другого тайму цілком вистачило іранцям, аби використати чисельну перевагу. На 98-й хвилині дальній постріл Рузбеха Чешмі приголомшив Бейла та компанію. За кілька хвилин Вельс був пійманий на контратаці, яка призвела до голу Раміна Реазеяна. Фінальний свисток зафіксував підсумковий рахунок– 2:0 на користь Ірану.

ЧС-2022. Група B. 2 тур.

Вельс – Іран 0:2

Голи: Чешмі, 90+9, Резаеян, 90+11

Вельс: Хеннессі, Мефам, Родон, Б. Девіс, Робертс (Джонсон, 57), Ампаду (Аллен, 77), Ремзі (Ворд, 86), Н. Вілліамс, Бейл, К. Мур, Вілсон (Джеймс, 57).

Іран: Хоссейні, Резаеян, Пураліганджі, Хоссейні, Мохаммаді, Голізадех (Джаханбадж, 77), Нуроллахі (Чешмі, 77), Езатолахі (Карімі,83), Хаджсафі (Торабі, 77), Азмун (Ансаріфард, 68), Таремі.