Циганик поставив умову для наступного тренера збірної України

Переглядів 5979
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Циганик поставив умову для наступного тренера збірної України
Олександр Петраков. Фото: УАФ
Наприкінці 2022 року у головного тренера національної збірної України Олександра Петракова закінчується термін його контракту з Українською асоціацією футболу.

Відомий журналіст Ігор Циганик підтримує ідею про довгостроковий договір з новим наставником синьо-жовтих незалежно від прізвища фахівця.

Раніше була інформація, що Сергій Ребров відвідав Київ та обговорив з УАФ можливу роботу на чолі збірної України. Навіть називалися деталі угоди – контракт до 2030 року.

«Я наполягатиму, як журналіст, на тому, щоб наступний тренер збірної України підписав контракт мінімум на чотири роки. Це стосується будь-кого. Залишать Петракова – однаково чотири. Чому? Ми потрапили у складну ситуацію, коли у нас є теоретичні шанси на вихід на чемпіонат Європи», – сказав Циганик в ефірі авторської програми «Циганик LIVE».

Також журналіст вважає, що вимагати з нового наставника потрібно вже з наступного відбору.

«Це має бути об'єктивний та плавний процес. Тому якщо тренер прийде, він має прийти щонайменше на чотири роки. Його роботу можна буде оцінювати виключно з відбору на ЧС-2026».

Нагадаємо, що в березні збірна України стартуватиме у кваліфікації на Євро-2024. Перші поєдинок синьо-жовті проведуть 26 березня на виїзді проти Англії.