«Петракова потрібно звільняти»: Циганик виніс вердикт наставнику збірній України

Переглядів 10295
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Петракова потрібно звільняти»: Циганик виніс вердикт наставнику збірній України
Олександр Петраков. Фото: УАФ
Журналіст Ігор Циганик поділився думкою про майбутнє головного тренера національної команди України Олександра Петракова після не виходу на чемпіонат світу у Катарі.

Відомий журналіст Циганик вважає, що Петракова потрібно звільняти.

«Петраков не вийшов на чемпіонат світу. Мали ми можливість туди потрапити? Мали. Гра ніби була непогана, але потім ми програли Лігу націй. Якщо брати за результатом, то Петракова треба звільняти».

Циганик стверджує, що УАФ не повинно було продовжувати контракт із наставником збірної України Петраковим.

«Ну як можна продовжувати контракт, якщо людина провалила чемпіонат світу. І особливо матч Ліги націй проти Шотландії (0:3) на виїзді. Його не можна було програвати. А Петраков захотів зіграти в те саме, що ми показали проти шотландців у плей-офф відбору на ЧС. 

Але вони підготувалися і цього разу прибили нас. Без шансів взагалі! Прибили чвертьфіналіста Євро. Із зірок, здається, не було лише Зінченка».

Також Циганик сказав, що наша національна команди ризикує не вийти на чемпіонат світу 2026 року.

«Оцінювати тренера потрібно за результатом. І тоді про що ми говоримо? Поразка від Шотландії в Лізі націй опустила нас у третій кошик і "мертву групу" відбору на Євро-2024. Ми могли уникнути "групи смерті". 

Наразі Україна ризикує не вийти на чемпіонат Європи. Якщо ми не пройдемо кваліфікацію, то знову отримаємо сильну групу, тепер уже у відборі на ЧС-2026», — заявив Циганик у ефірі YouTube-каналу Пряма червона.

Нагадаємо, що збірна України на чолі з Петраковим не змогла вийти на ЧМ-2022 у Катарі та підвищитися у класі в Лізі націй.