Циганков може зіграти з «новим Шевченком»: Жирона підпише зіркового форварда – названо умову можливого трансферу

Переглядів 17543
Павло Клименко Павло Клименко
5 голосів
Циганков може зіграти з «новим Шевченком»: Жирона підпише зіркового форварда – названо умову можливого трансферу
Кшиштоф Пентек. Фото: АР
Каталонська Жирона, за яку виступає український півзахисник Віктор Циганков, веде боротьбу за потрапляння до єврокубків наступного сезону.

Якщо Жироні вдасться пройти кваліфікацію до Ліги конференцій, що стане важливою віхою у їхній більш ніж 90-річній історії, каталонський клуб зробить зіркове підписання. Вони планують придбати польського нападника Кшиштофа Пентека.

Як повідомляє TVP Sport, минулого вівторка агент гравця Шимон Пакановськи зустрівся з віце-президентом Жирони Дієго Джільяні, щоб узгодити угоду.

Пентек найближчого літа повернеться до Герта після оренди в Салернітані, але німецький клуб готовий його продати.

За даними джерела, Жирона викладе близько шести мільйонів євро, що зробить Пентека найдорожчим придбанням в історії клубу, якщо трансфер таки відбудеться.

Жироні також загрожує втрата аргентинського нападника Валентина Кастельяноса, який прийшов у клуб із Нью-Йорк Сіті на правах оренди та залишив гарне враження, забивши 14 м'ячів.

Віктор Циганков. Фото: ФК Жирона

Таким чином, можливий перехід Пентека розглядається як можливість посилити атаку після того, як піде Кастальянос.

Раніше легенда Мілана Андрій Шевченко називав Пентека своїм спадкоємцем, коли польський форвард захищав кольори росонеррі (2019-2020, 41 матч, 16 голів, два асисти).

«Пентек – мій спадкоємець, у нього неймовірне почуття гола, він забиває чудові бомбардирські голи. Він здатний контролювати м'яч обома ногами, і чудовий у повітрі», – говорив Шевченко навесні 2019 року в інтерв'ю Sport Mediaset.

Цього сезону 27-річний Пентек зіграв у 31 матчі Серії А, забивши чотири м'ячі та зробивши п'ять результативних передач.

На даний момент Жирона займає восьме місце у турнірній таблиці Ла Ліги, маючи у своєму активі 49 очок, і продовжує боротьбу за потрапляння до єврокубкової зони.