Де Дзербі вивів Брайтон у Лігу Європи: команда італійця успішно зіграла з Ман Сіті на день народження Шахтаря

Переглядів 5257
Дмитро Котков Дмитро Котков
2 голоси
Де Дзербі вивів Брайтон у Лігу Європи: команда італійця успішно зіграла з Ман Сіті на день народження Шахтаря
Де Дзербі радіє успішній грі. Фото: Google
Італійський наставник Брайтона Роберто Де Дзербі дав результат. Його підопічні зіграли внічию 1:1 з Манчестер Сіті та гарантували собі участь в Лізі Європи.

24 травня Брайтон екс-наставника Шахтаря Роберто Де Дзербі розписав мирову з Манчестер Сіті (1:1) в рамках перенесеного поєдинку 32 туру Прем’єр-ліги Англії. На гол Філа Фодена «чайки» відповіли точним ударом у виконанні Хуліо Енсісо.

Завдяки цій нічиєї за тур до фінішу сезону команда Роберто Де Дзербі гарантувала собі шосте місце в турнірній таблиці АПЛ та забезпечила собі участь у груповому раунді Ліги Європи. До речі, цікаво, що Де Дзербі виборов путівку до єврокубків на день народження Шахтаря.

Брайтон зіграє в єврокубках вперше в історії клубу, який був заснований 24 червня 1901 року.

Де Дзербі очолив Брайтон у вересні 2022 року. До цього італійський аленаторе працював головним тренером донецького Шахтаря, з яким він виграв чемпіонат України та Суперкубок України. Перед українським періодом Де Дзербі досить успішно працював з італійським Сассуоло, до якого на Апеннінах він тренував такі команди, як Дарфо Боаріо, Фоджа, Палермо та Беневенто.

Колишня команда Де Дзербі Шахтар на свій день народження 24 травня виграла у Зорі (3:0) та майже гарантувала собі золоті медалі в цьому сезоні УПЛ.

За два тури до фінішу Шахтар з 69 очками лідирує в УПЛ, а Дніпро-1 з 64 балами посідає другу позицію.