«День великої перемоги в історії українського футболу»: Шахтар нагадав про гучний успіх клубу у єврокубках – відео тріумфу «гірників»

Переглядів 2127
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
«День великої перемоги в історії українського футболу»: Шахтар нагадав про гучний успіх клубу у єврокубках – відео тріумфу «гірників»
Шахтар з Кубком УЄФА. Фото: Getty Images
Рівно 14 років тому, 20 травня 2009 року, донецький Шахтар зіграв у фіналі Кубка УЄФА – останньому фіналі турніру перед його перейменуванням до Ліги Європи УЄФА.

Той поєдинок відбувся на стадіоні Шюкрю Сараджоглу у Стамбулі (Туреччина), а суперником гірників став бременський Вердер. 

«День великої перемоги в історії українського футболу. Цього дня 14 років тому Шахтар переміг Вердер і здобув Кубок УЄФА», – написала прес-служба «гірників» у своїх соцмережах.

У важкому поєдинку оранжево-чорні, яких тоді тренував Мірча Луческу, зумів у додатковий час здобути перемогу з рахунком 2:1.

Перших гол Шахтар забив у середині першого тайму – на 25-й хвилині поєдинку Луїс Адріано хвилині вийшов віч-на-віч з голкіпером Тімом Візе і красиво перекинув м'яч над його головою.

Але лише через 10 хвилин після цього голкіпер «гірників» Андрій П'ятов помилився, відбиваючи удар з далекого штрафного від бразильця Налдо, і м'яч все-таки опинився в сітці.

Екстра-тайми були досить напруженими та активними, що призвело до дуже швидкого голу – на 98-й хвилині зустрічі Жадсон після передачі Даріо Срни з правого флангу вивів Шахтар уперед.

Таким чином Шахтар завоював європейський трофей, ставши першою командою в історії незалежної України, яка зуміла це зробити.

Згодом за крок до перемоги в Лізі Європи УЄФА був дніпропетровський Дніпро, але у фіналі сезону-2014/15 команда поступилася Севільї (2:3).