Денис ДЕДЕЧКО: «Такої категоричності, мовляв, якщо не в єврокубки, то розстріляємо, у нас немає»

Переглядів 145
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
На думку одного з лідерів «Ворскли», кілька гравців із тих, хто нині на перегляді, точно залишаться в команді

Денисе, як ви загалом оцінюєте перший турецький збір? Усе пройшло за планом, без жодних ексцесів чи несподіванок?

— У принципі, усе пройшло так, як ми і планували. Погода, дякувати Богу, корективів не вносила, тому відпрацювали наповну. Перед самим від’їздом додому тренерський штаб заявив, що задоволений нашою роботою. А якщо вже тренери так сказали, то і справді усе пройшло добре.

Спершу контрольні матчі у вас якось не склалися: поразка, нічия, а вже потім дві перемоги. Це результат посилених тренувань і того, що команда набрала хід чи все ж дався взнаки клас суперників?

— Думаю, це звичайнісінький збіг обставин. Перший збір, перші матчі… На них особливої уваги звертати не варто. У нас два місяці не було ігор, а зараз ми під серйозними навантаженнями. Тому ці перші спаринги ніякої об’єктивної інформативної картинки не можуть дати взагалі. От під час другого збору — там уже можна буде про щось судити. Тоді у нас і матчів буде більше. Та й на цьому зборі ми бігали по одному тайму, а там уже будуть для нас повноцінні поєдинки.

Який із матчів видався, на ваш погляд, найважчим? Тобто проти кого було грати найскладніше?

— Мабуть, найважче було сидіти на лавці й дивитися, як хлопці першу гру грають. («УФ» застав Дениса у доброму гуморі. — В. К.). А якщо серйозно, то усі суперники були фактично рівними. Можливо, найважчим в ігровому сенсі видався останній поєдинок (мова йде про матч проти «Хрватскі Драговоляца», який полтавці виграли з рахунком 2:0. — В. К.). Хоча природно, що під кінець завжди найтяжче.

— На офіційному сайті з’явилася замітка про неймовірну зливу перед матчем з «Драговоляцем». Дощ вам не дуже завадив?

— О, так! Дощ тоді був на славу. Єдине, що, може, настрій зіпсував, а так, щоб завадив, то ні. У нас на третю годину була запланована гра, і до трьох періщила злива. Заспокоївся аж під вечір. Я грав тоді у першому таймі, і ми тоді діяли за вітром, а от хлопцям, які вийшли на другу половину зустрічі, було складніше. Там до центру поля було тяжко дістатися, не те що до воріт добити.

Коли ви тренувалися в Туреччині, тут в Україні Інтернет гудів, мовляв, у «Ворсклі» з’явився корейський футболіст? Вам з корейцями не доводилося пліч-о-пліч тренуватися? І як сприйняли таку «звістку» із ЗМІ?

— Скажу чесно, я сам був (пауза) вражений. Мені батьки чи хтось із друзів подзвонив і таке ж питання поставив. Я потім одного із тренерів запитав, мовляв, що це за інформація, звідки вона могла взятися, та він просто плечима знизав. Виходить, ні гравці, ні тренери про корейців і не чули, а у ЗМІ з’являються такі новини. Ну що тут можна сказати…

Ви як один із лідерів команди, як оціните старання потенційних новачків? Хтось із них, на ваш погляд, уже заслужив у майбутньому грати у футболці «Ворскли»?

— Відпрацювали усі добре, я би навіть сказав, добросовісно. Хтось підійшов, хтось не підійшов, та я не вправі про це говорити. Подивимося. Наскільки я знаю, поки ніхто контракт не підписав. Але я думаю, що кілька чоловік залишаться.

А як ви самі оцінюєте свою роботу на цих зборах? Як вважаєте, наскільки ви готові до відновлення чемпіонату? Ну от якби грати з «Іллічівцем» на цих вихідних?

— До другого збору я готовий на сто відсотків (сміється). Та ну, ще далеко до того, далеко.

Перший весняний тур ви пропускаєте, за календарем там гра з «Арсеналом». Уже відомо, як зміниться ваш підготовчий графік?

— Настільки я розумію, поки відходів від визначеного плану не було. Скоріше за все, після третього збору у нас буде на один-два вихідних більше, от і все. А якихось серйозних, ґрунтовних змін, скоріше за все, не буде.

Яка у вас була культурна програма в Туреччині? Може, якісь екскурсії запам’яталися, чи весь час приділили наполегливим тренуванням?

— Та ні, ніяких культурних програм не було, та вони й не планувалися, за великим рахунком. Був один напіввихідний після гри, от і все. А так у дворазовому режимі інтенсивно тренувалися, нікуди не їздили. Та, чесно кажучи, коли туди їздиш уже в 155-й раз, то немає там на що дивитися.

І наостанок, які цілі у вас на весняну частину чемпіонату, на якому місці в турнірній таблиці ви хотіли би бачити «Ворсклу»?

— Звісно, що я особисто хотів би бачити «Ворс­клу» в зоні єврокубків, це зрозуміло. А щодо цілі, то кричати, бігати на кожному кроці, що ми хочемо у єврокубки, як на мене, це трохи некоректно. Наше завдання — виходити і грати. Якщо вийде пробитися до Ліги Європи — то дуже добре, не вийде — значить буде до чого прагнути й рости. А такої категоричності, мовляв, якщо не в єврокубки, то розстріляємо, у нас немає.

Віталій КРИЖЕВСЬКИЙ.

X