Денис КОЖАНОВ: «Російська прем’єр-ліга? Це несерйозно. Думаю, усі хлопці хочуть залишитися в Україні»

Переглядів 313
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
На момент розмови з півзахисником «Севастополя» вже було відомо, що прем’єр-ліга офіційно перенесла на невизначений термін і 20 тур чемпіонату. За словами Дениса, попри напружену ситуацію на Кримському півострові, «Севастополь» продовжує тренуватися на кл

Прем’єр-ліга на невизначений термін перенесла й другий весняний тур чемпіонату. Де зараз перебуває команда й як проходить тренувальний процес?

— Ми продовжуємо тренуватися у Севастополі. Наше завдання — підійти до першого весняного туру максимально підготовленими. Попри будь-яке число він буде призначений, ми маємо бути на сто відсотків готовими. Наше завдання — продовжувати тренуватися й у хорошій формі підійти до першого весняного матчу.

Про якісь подальші плани на тлі такої напруженої ситуації керівництво вже вам говорило? Можливо, на часі черговий виліт до Туреччини?

— Чесно кажучи, поки про це нічого не чути. Та, скоріше за все, будемо продовжувати тренуватися тут, у Криму.

У місті зараз спокійно. Отож до тренувального процесу ніяких коректив не вносили?

— Так, нічого екстраординарного не відбувається. На сьогодні запланували спаринг (розмова відбулася у середу. — В. К.). У принципі, все спокійно.

— Повертаючись до перенесеного туру. На вашу думку, такий крок УПЛ і ФФУ виправданий, чи все ж варто було спробувати «об’єднати країну футболом»?

— Звичайно, я вважаю, що це правильне рішення. Зараз усі переживають за те, що відбувається в країні. Думаю, в такій ситуації перенести тур було найбільш правильним рішенням. Безпека понад усе!

А як щодо легіонерів у вашому колективі? Чи не рвуться додому через те, що в Україні досі немає футболу? Приміром, як це трапилося вже у «Чорноморці».

— Та в нас, наче, спокійно. Правда, не лише ж у легіонерів немає ігрової практики. Усі ми зараз позбавлені цього, але, з іншого боку, що тут поробиш? Усі ж розуміють, що склалася непроста ситуація, й потрібно трохи потерпіти.

Ви повністю пройшли тренувальні збори з Ангелом Червенковим. Чим підхід болгарина відрізняється від манери інших тренерів, з якими доводилося працювати?

— У кожного тренера є своя особ­ливість. Але я би не сказав, що надто сильно його підхід відрізняється від методики інших.

— Чим запам’яталися ці збори? На що робили основний акцент?

— Ми багато працювали над фізичною підготовкою, щоби відновити кондиції після відпустки. Багато уваги приділяли й новим тактичним схемам. Загалом, звичайнісінький робочий процес. На зборах виконали значну роботу, тож тепер нам головне — не втратити ті кондиції, яких набули.

Ще торік у грудні керівництво «Севастополя» заявляло, що поступово буде відмовлятися від орендованих футболістів. І відповідно команду залишили Віценець, Чижов, Малиновський, а ви залишилися. У вас була розмова з керівництвом із цього приводу?

— Конкретної розмови не було. Мені просто сказали, щоби я далі готувався й їхав із командою на збори. У мене ще чинний контракт із «Севастополем», і я буду його виконувати до кінця.

— Один із депутатів російської держдуми запропонував Російському футбольному союзу розглянути можливість залучити «Севастополь» і «Таврію» до тамтешньої прем’єр-ліги. Як колектив сприйняв таку вістку?

— Та ніхто у це не вірить! Ми говорили із хлопцями: всі сприйняли таку заяву із здивуванням.

Тобто — на межі фантастики?

— Чесно кажучи, так! Це несерйозно. Думаю, що всі хлопці хочуть залишитися в Україні й проводжувати грати тут, в українській прем’єр-лізі.

Віталій КРИЖЕВСЬКИЙ.