«Деяким людям в Україні це не подобається»: Зінченко подякував росіянам

Переглядів 2192
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2 голоси
«Деяким людям в Україні це не подобається»: Зінченко подякував росіянам
Олександр Зінченко. Фото: Google
Один з ключових гравців національної збірної України Олександр Зінченко розповів про найнеоднозначніший період своєї кар'єри – життя в країні-помилці росії.

Гравець лондонського Арсенала Олександр Зінченко пригадав, як свого часу доля занесла його до далекого Башкортостану, де він захищав кольори місцевої Уфи.

«У мене був досвід у росії. Деяким людям в Україні це не подобається і, чесно кажучи, мені теж. Я можу сказати спасибі Уфі лише за те, що вони взяли мене до команди без жодних переглядів. Тоді в мене була складна ситуація із Шахтарем. 

Після Уфи я підписав контракт із Манчестер Сіті. За це я можу сказати спасибі, але за інше... За реакцію після початку війни... Ні реакції від клубу, ні реакції від будь-якого клубу з росії, жодної реакції від футболістів. Я ніколи не бачив їхнього висловлювання і не розумію чому», - сказав Зінченко.

Також Олександр повідомив, що має підписку на одного з російських спортсменів і навіть натякнув, що вважає його «хорошим росіянином».

«Колишній футболіст, він грав за Локомотив, Динамо Москва, був капітаном збірної росії з футболу. Його ім'я – Ігор Денисов. Він дав одне інтерв'ю. 

Він сказав: «Якби я досі грав, після 24 лютого я завершив би кар'єру». І що з ним щось трапилося? Я не чув. Хіба він у в'язниці? Ось це приклад. Хлопець з великими яйцями», - сказав Зінченко в інтерв'ю британському журналісту Пірсу Моргану.

  • Олександр Зінченко виступав у складі російської Уфи в сезоні 2015/2016 років;
  • У сезоні 2022/2023 Зінченко зіграв за Арсенал 33 матчі, записавши до свого активу гол та два асисти;
  • Лондонська команда посіла друге місце в АПЛ і тепер зіграє в Лізі чемпіонів.