Дідьє ДЕШАМ: «у Рібері майже не було простору»

Переглядів 208
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
тренер французів заборонив перекладати одну з відповідей і взагалі виглядав занадто нервово

— До перерви ми діяли збалансованіше, — наголосив Дідьє Дешам. — Та й у другому таймі непогано виглядали, допоки збірна України не відкрила рахунок. Після того ж, як українці збільшили перевагу, наша гра остаточно розпалася. Казав це до матчу, тож іще раз переконався в тому, що збірна України — непрос­тий суперник. Результат це лише підтвердив. Потрібно привітати господарів із тим, що вони виграли, в них тепер є перевага перед поєдинком на «Стад де Франс». Нам не залишається нічого, крім боротьби до кінця в наступному матчі.

— Лоран Кошельни буде оштрафований за вилучення?

— Кошельни вже й так покараний: він отримав червону картку, через що буде змушений пропустити матч у Парижі. Що стосується самого епізоду, який призвів до червоної картки, то там усе сталося в запалі боротьби. Кошельни у цьому моменті не витримав психологічного тиску.

— Як гадаєте, яка збірна України сильніша: та, проти якої ви грали 1998-го року, чи нинішня?

— Це не має значення. Матч 1998 року залишився в минулому, а треба жити сьогоденням.

— Чому випустили Олів’є Жиру, а не Каріма Бензема?

— Я так вирішив, спираючись на останні матчі.

— Чи стала для вас ударом ця поразка?

— Звичайно. У нас було більше можливостей відзначитися, але м’яч залітав лише в наші ворота. Рахунок говорить сам за себе. Однак ми не втратили шанси — все вирішуватиметься в матчі-відповіді.

— Здалося, що збірна Франції грала на нічию. І чому не зуміли проявити себе лідери вашої команди?

— Ми не думали про нічию й не збиралися тільки те й робити, що зберігати свої ворота недоторканими. Уважаю, ми змусили захищатися збірну України. Водночас, суперник показав дуже агресивну гру, тож якщо б українці дали нашим лідерам більше можливостей, вони продемонстрували би кращу гру.

— Чому загубився на полі Франк Рібері?

— У Рібері майже не було простору — господарі дуже щільно його опікали. Думаю, наші суперники чудово знали, яку небезпеку представляє Франк, отож відповідно зіграли проти нього.

— Упродовж матчу склалося враження, що ваші підопічні побоюються українців.

— Справа тут не у боягузстві. Прос­то збірна України не дозволила нам вести більш атакувальну гру.

— Що могли би сказати своїм гравцям і французьким уболівальникам?

— Хотів би їм сказати, щоби вірили в команду. У нас є матч-відповідь. Треба зібрати всі сили для того, щоби виправити ситуацію й у підсумку вирішити завдання виходу на чемпіонат світу.

Сергій ТАЛИМОНЧИК, із НСК «Олімпійський».