Динамо – Ренн: прогноз і анонс на матч. Останній шанс на весняну ЛЄ. На кого поставити в четвер?

Переглядів 10712
Євген Чепур Євген Чепур
3 голоси
Динамо – Ренн: прогноз і анонс на матч. Останній шанс на весняну ЛЄ. На кого поставити в четвер?
Ренн проти Динамо. Фото: УЄФА
Ексклюзивний анонс четвертого матчу Динамо у Лізі Європи сезону 2022/23 ‒ спеціально для вас на «УФ».

13-го жовтня відбудеться четвертий поєдинок за участі Динамо у Лізі Європи сезону 22/23. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матч Динамо – Ренн. Де дивитися, що дає цей матч, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Динамо – Ренн

13 жовтня. 19:45. м. Краків. МКС “Краковія”

Пряма трансляція – Мегого

Дискваліфікації – Амарі Траоре (Ренн)

Навіть після трьох стартових поразок у Динамо залишаються шанси на вихід з групи в Лізі Європи. Для цього киянам достатньо здобути перемоги в усіх трьох матчах, які залишилися, і сподіватися, що Ренн програє турецькому Фенербахче і не виграє в кіпрського АЕКа Ларнаки. 

В принципі, як завжди для українських команд. Треба сподіватися, що вони програють, інші не виграють, пропустять стільки-то м’ячів і так далі. Ну такий наш український дух в змаганнях на Євроарені. Це стосується і клубів, і нашої національної збірної України. 

Треба розуміти, що великі шанси на те, що Динамо не виграє три матчі, які залишилися і вони не вийдуть в плей-оф Ліги Європи. Максимум, що можуть досягти кияни – це зайняти третє місце в групі та кваліфікуватися до 1/16 фіналу Ліги конференцій. Це хороший варіант для Динамо, тому що, перефразовуючи Ігоря Суркіса: “Краще перемагати в Лізі конференцій, ніж ганебно програвати в Лізі Європи”. 

Проте і тут завдання непросте. Потрібно вигравати в АЕКа на виїзді та брати бодай нічию в матчах з Ренном і Фенером. А ще сподіватися, що АЕК програє турецькому та французькому клубу. Дуже багато зірок має зійтися, щоб Динамо гарантувало собі єврокубкову весну. Якщо динамівці вийдуть в плей-офф, то це дійсно буде чудо 80 рівня. Тому що на даний момент команда Луческу цього не заслуговує ні своєю грою, ні результатами. 

За три тури в ЛЄ Динамо відзначилося двома м’ячами, натомість пропустили п’ять. У підсумку – нуль очок на екваторі групового етапу. На третьому місці в групі розташувався АЕК, у яких три бали. Першу та другу сходинку ділять Ренн і Фенербахче. В обох команд по сім пунктів. Зрозуміло, шо переможець квартету буде вирішуватися в очному протистоянні французів і турків, яке відбудеться 27-го жовтня. 

Після поразки від Ренна, кияни здобули переконливу перемогу в УПЛ над Рухом з рахунком 3:0. У цьому матчі феєрив Віталій Буяльський, який відзначився дублем. Ще один гол до свого активу записав Олександр Тимчик. Тобто за “біло-синіх” продовжують забивати або хавбеки, або захисники. Іншого у теперішньому Динамо – не дано. Тому що нормальних форвардів у розпорядженні Луческу просто немає. 

Французи після того, як поквиталися з Динамо, також здобули перемогу в своєму чемпіонаті. Підопічні Бруно Женезіо без особливих проблем здолали Нант з рахунком 3:0. Загалом безпрограшна серія “червоно-чорних” налічує дев’ять матчів: 6 перемог і 3 нічиїх. Востаннє вони поступалися ще 27-го серпня Лансу (1:2). 

Мірча Луческу надалі не може розраховувати на Георгія Бущана, Миколу Шапаренка та Владислава Супрягу, які перебувають в лазареті. Більше того, після матчу з Рухом у румунського тренера додалося головної болі. На 55-ій хвилині травму отримав Денис Бойко. Вердикт – цього року фіналіст Ліги Європи у складі Дніпра вже не зіграє. 

Таким чином на матч з Ренном вийде 20-річний Руслан Нещерет. До речі, Нещерет вже грав у єврокубках за основну команду Динамо. І грав проти самої Барселони на “Камп Ноу”. Тоді Руслан пропустив двічі і кияни програли 1:2, але він зробив 12 сейвів у тому матчі, не дозволивши Барсі познущатися над своєю командою з умовним рахунком 7:1. Тому, в принципі, не все так погано. Головне, щоб “український Серхіо Рамос” (Попов і товариші) не привозив голів, а з іншим Нещерет впорається. 

У Ренна продовжує відбувати дискваліфікацію Амарі Траоре, також Женезіо не зможе задіяти в матчі з Динамо травмованих Баптісту Сантамарію та Вармеда Омарі. Однак у попередньому поєдинку з українською командою відсутність цих трьох гравців не завадила французам перемогти, тому і в матчі у Кракові проблем у Ренна не повинно бути. 

Історія зустрічей – 3: +2, =0, -1; 3:7

Майбутній герой матчу – Руслан Нещерет

Дійсно дуже талановитий український голкіпер, який вважається третім в Динамо після Бушана і Бойка. У четвер він отримає свій шанс дебютувати в Лізі Європи, а в неділю, можливо, навіть зіграє в українському класичному проти Шахтаря. Дебют в Лізі чемпіонів, попри два пропущених голи, у Руслана вдався. 12 сейвів на “Камп Ноу” проти Барси не кожен юнак може зробити. Тому єдина надія на очки в матчі з Ренном для Динамо – це Руслан Нещерет. Якщо він впіймає кураж, то французам буде важко забити бодай м’яч. Але якщо оборона динамівців продовжить бавитися в дитячий садок, то які можуть бути питання до Нещерета.  

Прогноз на гру: Динамо – Ренн – П2  – 1.83

У першому матчі Динамо зрівняло рахунок на 33-ій хвилині та наступну годину ігрового часу просто тримало нічию. За що й поплатилося наприкінці поєдинку. Ренн грає у яскравий футбол і найголовніше – у суперників є нападники, які вміють забивати. Вважаю, що “червоно-чорні” в четвер поставлять хрест на мріях киян – потрапити у плей-оф Ліги Європи. Букмекерська контора Favbet дає коефіцієнт 1.83 на те, що Ренн переможе.