Дискваліфікація білорусі та росії: УЄФА ухвалив рішення щодо країн-агресорів

Переглядів 960
Павло Клименко Павло Клименко
2 голоси
Дискваліфікація білорусі та росії: УЄФА ухвалив рішення щодо країн-агресорів
Фото: УЄФА
Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) ухвалив рішення у питаннях країн-терористів: білорусь виключати з міжнародних турнірів не будуть, а росію не повернуть до європейського футболу, доки не завершиться війна в Україні.

Президент УЄФА Александер Чеферін заявив, що росію і надалі буде ізольовано від європейського футболу. Триватиме це доти, доки режим путіна не припинить знищувати український народ.

«Моя особиста думка: доки війна не завершиться, буде дуже складно змінити щось у санкціях. Поки триває війна, триває це божевілля, треба зберігати таку форму тиску», – наводить слова Чеферіна Reuters.

Також стало відомо, що УЄФА не планує виключати білорусь із європейських турнірів. Проте країна-терорист позбудеться жіночого чемпіонату до 19 років.

Нагадаємо, що білорусі дозволено брати участь у турнірах УЄФА, але вони мають проводити свої домашні матчі за межами країни та без глядачів.

За підсумками жеребкування відбору на чемпіонат Європи 2024 року білорусь потрапила до групи I разом з Андоррою, Ізраїлем, Косово, Румунією та Швейцарією. На старті кваліфікації посібник росії програла Швейцарії (0:5) та Румунії (1:2).

Зазначимо, що на росії хочуть взяти участь у відборі на чемпіонат світу 2026 року і тому розглядають варіант з переходом до Азіатської конфедерації футболу.

X