«Для мене це було шоком»: зізнання екснападника Вереса стосовно звільнення Вірта

Переглядів 1314
Ілля Деулін Ілля Деулін
2 голоси
«Для мене це було шоком»: зізнання екснападника Вереса стосовно звільнення Вірта
Роберт Гегедош. Фото: НК Верес
Колишній форвард Вереса Роберт Гегедош розповів про відставку тренера рівненської команди Юрія Вірта, про самого спеціаліста та стан команди після звільнення тренера.

Екснападник Вереса Роберт Гегедош, останнім клубом якого була мальтійська Санта-Лучія, в ексклюзивному коментарі Українському футболу розповів про ставлення до відставки свого колишнього наставника – Юрія Вірта. Як зазначає Гегедош, для нього звільнення тренера стало шоком:

«Для мене це було трішки шоком, тому що я пограв під керівництвом Юрія Миколайовича. Можу сказати, що він дуже хороший тренер і людина, в якого характер переможця».

Нападник розповів, яка атмосфера панувала в роздягальні зокрема після виграного матчу з Металургом (6:1), який гарантував Вересу участь в УПЛ наступного сезону:

«Всередині команди важко, і не було тих емоцій після гри з Металургом, тому що вони знали, що тренер залишає команду, попри те, що підтримували його разом з вболівальниками».

Роберт Гегедош. Фото: Google

Також Гегедош поділився думкою щодо дружини Вірта Світлани, яка ледь не першою повідомила про відставку свого чоловіка:

«Я добре знаю дружину тренера. Пані Світлана дуже часто приїздила на базу та бувала на матчах Вереса. Знаю її з дуже доброї сторони. Але трішки не зрозумів саму ситуацію. На моє переконання, дорослі люди самі розберуться в ситуації хто правий, а хто ні».

Опираючись на власний досвід, нападник прокоментував інформацію, що нібито причиною звільнення Вірта є відсутність спілкування з гравцями:

«Я не вірю, що Миколайович не спілкувався з гравцями. Він – дуже відкрита людина і завжди дасть пораду будь-якому гравцю. В мене були моменти, коли ми тет-а-тет могли сидіти і довго говорити не лише про футбол. Вірт давав дуже багато порад не лише в футболі, але й в життєвому плані».

Юрій Вірт. Фото: Google

Наостанок Гегедош розповів про фінансові аспекти футболістів Вереса, а саме маленькі зарплати та великі преміальні:

«Я не можу сказати що там дуже маленькі зарплати (якщо переводити в долари, то зараз курс знизився). Зрозуміло, що кожен гравець хоче заробляти більше, футбольна кар’єра дуже коротка і хочеться заробити, щоб потім було чим займатись після футболу».

  • 30-річний нападник був гравцем Вереса з серпень 2020 по січень 2022 року.
  • Разом із рівнянами Гегедош виграв Першу лігу, а також дійшов до 1/4 фіналу Кубка України.
  • Загалом за Верес нападник провів 46 матчів, в яких забив 11 голів та віддав дев’ять асистів.