«Для мене – це найталановитіший гравець України»: колишній тренер Шахтаря назвав головну надію країни

Переглядів 4754
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
2 голоси
«Для мене – це найталановитіший гравець України»: колишній тренер Шахтаря назвав головну надію країни
Георгій Судаков. Фото: Шахтар
Колишній тренер молодіжної команди Шахтаря Фернанду Валенте поділився думкою щодо гри та потенціалу півзахисника збірної України Георгія Судакова.

Португальский тренер Фернанду Валенте, який раніше очолював молодіжну команду Шахтаря, оцінив гру хавбека «гірників» Георгія Судакова.

«З Судаковим у мене були чудові стосунки протягом майже двох років. Гравець з ігровим баченням, він заздалегідь розуміє, що буде відбуватися, і підкріплює цей інтелект технікою і талантом. Я бачу його майбутнє в багатьох командах».

Також спеціаліст назвав тип клубів, в яких півзахисник міг би грати на високому рівні.

«Він може грати в будь-якому клубі: Барселона, Баварія, Сіті. Командах, які зазвичай володіють м'ячем. Його ніколи не лякає спроба отримати м'яч у будь-якій позиції на полі.

Фантастичний гравець, топовий гравець. Для мене – це найталановитіший гравець в Україні. Ми могли побачити це на молодіжному Євро-2023. Я думаю, що він може грати в будь-якій топ-команді, яка грає в атаку».

Георгій Судаков. Фото: Шахтар

На завершення португалець висловився щодо ситуації у сім'ї гравця, яка скалалася на початку повномасштабної війни. Тоді дівчина (нині дружина) Судакова чекала дитину і пара була вимушена ховатися від обстрілів у бункерах.

«Зараз він вважає, що це вже в минулому, тому що клуб допоміг йому, і у них все добре. Він чудовий хлопець і зараз має гарну сім'ю та гарне життя. Війна, можливо, змінила його особистість.

Я молюся, щоб війна закінчилася, тому що Судаков і всі українці заслуговують на краще життя», – сказав Валенте для італійського видання SPORTITALIA.

  • Португальский тренер працював у Шахтарі два роки: 2019-2021.
  • При ньому хавбек провів 16 матчів.
  • У минулому сезоні Судаков прийняв участь у 39 іграх Шахтаря в усіх турнірах, в яких забив п'ять голів та віддав 11 результативних передач.
  • Його контракт розрахований до 2028 року.
  • Портал Transfermarkt оцінює гравця у 11 мільйонів євро. Раніше його пов'язували з Наполі.
  • Судаков став найкращим гравцем сезону 2022-23 у Шахтарі.