«Для мене це показник»: відомий тренер зробив заяву про поведінку футболістів збірної України

Переглядів 1617
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
3 голоси
«Для мене це показник»: відомий тренер зробив заяву про поведінку футболістів збірної України
Футболісти збірної України. Фото: Getty Images
Колишній тренер львівських Карпат та харківського Металіста Олександр Севідов висловився щодо поведінки національної збірної України в матчі з Італією (1:2).

У вівторок, 12 серпня, збірна України поступилася Італії (1:2) у матчі відбору на Євро-2024.

Відомий український тренер Олександр Севідов звернув увагу на те, що підопічні Сергія Реброва у вересневих матчах продемонстрували високий рівень інтенсивності та бійцівських якостей.

«Я дуже часто звертаю увагу на падіння та валяння наших футболістів, які б'ють рукою та ногою по землі, кличучи лікаря. Погодьте, що зараз для нашої збірної було дві гри не на життя, а на смерть.

У першій грі з Англією (1:1) лікар вибіг лише два рази: коли судома схопила Судакова та до Мудрика, який лежав біля лінії карного майданчика англійців. В матчі з італійцями лікар взагалі не вибігав на поле. А ви бачили, які зарубили були й в першій, і в другій грі». 

Також Севідов сподівається, що гравці, які виступають в чемпіонаті України надихнуться прикладом футболістів збірної. 

«Ось це наші футболісти демонструють, що в Європі по-іншому ставляться до футболу: як до видовища, динамічної гри. Заради інтересу давайте подивимося, чи будуть наші футболісти вчитися на таких матчах, адже це чудовий показник.

З таких ігор потрібно брати найкраще, а не лежати на полі декілька хвилин, а потім як нічого й не було бігти далі. Для мене це показник, показник інтенсивності та бійцівського характеру. Значить характер у нас є», – сказав Севідов на ютуб-каналі «Фінти та підкати».

  • Збірна України провела п'ять матчів, набрала сім очок та посідає третє місце у турнірній таблиці групи C кваліфікації на чемпіонат Європи 2024 року.
  • Севідов очолював львівські Карпати (2013-2014), харківський Металіст (2015-2016), ужгородську Говерлу (2011-2013), Маріуполь (2016-2017) та низку інших клубів.
  • Суд у Лозанні у квітні 2023 року залишив без зміни вирок УАФ, згідно з яким Севідова було довічно відсторонено від футболу за участь в організації договірних матчів у ПФК Суми. Там він із 2017 по 2018 рр. виконував роль консультанта.