Дмитро СЕЛЮК: «Давайте зачекаємо: час доведе істинність моїх слів»

Переглядів 214
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Міжнародний футбольний юрист «не дає нам зачахнути», сиріч — підкидає новини, заяви та оцінки

Невеличка передмова… Автору цих рядків здається, що наразі немає жодного сенсу коментувати-аналізувати відставку Яніса Христопулоса з посади наставника «Таврії»: нехай прийде літо, плоди роботи нового керманича кримчан стануть очевидні, тоді й буде змога винести своєрідний «вердикт» короткочасному перебуванню грека в Україні. Бо нині думки полярні: хтось каже, мовляв, у такій ситуації, не маючи можливості купувати футболістів, еллін досяг максимуму, інші вбачають у його роботі суцільний провал (навіть непрофесіоналізм!). Наразі ж зауважу таке: минулого жовтня, перебуваючи у Сімферополі (неодноразово й од різних людей, у т. ч. — представників клубного керівництва), чув, що «Таврії» потрібен український (ще й місцевий) коуч, мовляв, «такі в нас багаторічні традиції». У такому випадку — до чого тут болгарин Нікола Костов?

— Дмитре Дмитровичу, недавно у своєму блозі ви спрогнозували «Таврії» долю «відстійника» клубу Ігоря Суркіса: мовляв, перетворяться сімферопольці на «Динамо-2». Ви не боїтеся говорити таке? Не думаєте, що тепер можуть бути якісь санкції?

— А які можуть бути санкції? Ось подивитеся: вже незабаром (якщо не до кінця поточного трансферного вікна, то наступного) ситуація розвиватиметься саме так, як я кажу! Давайте зачекаємо: час доведе істинність моїх слів. Усе, повторюю, буде так, як я й написав: незабаром кримчани втратять свою індивідуальність.

— Але ж поміркуймо: раніше таким-ось «відстійником» столичного ФК було «Дніпро», проте тоді в Дніпропетровськ із Києва гравці стікалися скопом, а нині такого в бік Сімферополя не спостерігається…

— Повторюю: невдовзі ви й усі все побачать. Справді, допоки цього немає, але буде!.. Тут же як: останні півроку київський «Арсенал» виконував функції клубу-відстійника «Динамо», нині місце «канонірів» має хтось посісти. Ось його і займе «Таврія». Отож можу передбачити, що за якийсь час кримський клуб так само припинить існування… А допоки сімферопольський СК гратиме роль… ну, туалетного паперу для столичних.

— Я можу вас процитувати?

— Звичайно! Од усього, що кажу, не відмовляюся!.. Свого часу я врятував «Таврію»: почав вичищати їхні гнійники, привів хороших футболістів, причому недорогих, а ще — класного наставника. Проте мене й Семена Альтмана несподівано звідти турнули. Знаєте, чому? Бо при мені ми двічі зіграли внічию з динамівцями, а втрачених чотирьох очок їм забракло для чемпіонства. Й що було після? Прийшов Олег Лужний — суто динамівський чоловік. А найближчим часом ця тенденція поглибиться: увесь столичний відстій стікатиметься в Крим! Є вже умовний другий крок: узяли ручного тренера. Хто такий Костов? Звідусіль, де він працював, його виганяли. Останній приклад — «Карпати»: чесно кажучи, я захоплений Петром Димінським, бо він дуже швидко збагнув, хто такий містер Нікола (маю на увазі трансфери: я міг би багато розповісти, наприклад, кілька років тому під час переходу нігерійця Санні Кінгслі з донець­кого «Металурга» десь «зникли» 600000 доларів!), п’ятизіркові готелі й т. д. Зараз буде ще веселіше!.. Я б, якщо чесно, звернувся до ФФУ чи УПЛ, аби вони реформували регламент: треба заборонити масові переселення орендованих виконавців, створити якийсь ліміт, який не можна перевищувати: маю на увазі суто внутрішні трансфери. Щоби не було такого, як раніше: з «Динамо» в «Дніпро», з «Дніпра» в «Кривбас», а зовсім скоро — з «Динамо» в «Таврію».

— Коли розірвали контракт із Христопулосом, ви сказали в інтерв’ю, що люди з Криму знову вас кинули…

— Та нічого подібного! Ще не народилася людина, яка зможе мене кинути!!! «Таврія» все виплачує, жодних проблем не існує — нікуди вони не подінуться!! Інша справа, що вони знову кинули інших людей: раніше Альтмана, того ж Лужного (якому, як ви пам’ятаєте, обіцяли дати допрацювати всі три роки контракту), тепер Христопулоса. Для мене все це — частини одного ланцюга, тому я розумію, чому на фан-сайті «Таврії» люди обурюються: клубу, як такого, не існує, точніше — існує на папері, бо в них ні бази, ні стадіону, ні навіть своїх автобусів немає. Вони бодай самі розуміють, що чинять?

Володимир БАНЯС.